Rétvári: Túl sok pénzt költött az EU a háborúra, ezért kér pótbefizetéseket

Belföld, 2023.06.29

Nemhogy odaadná az Európai Unió azokat a forrásokat Magyarországnak, amelyek járnak, hanem még pótbefizetéseket is kér, mert valószínűleg túl sokat költött a háborúra - mondta a Belügyminisztérium (BM) parlamenti államtitkára pénteken Ipolydamásdon.

Átadták az ipolydamásdi Oktatási és Konferencia Központot Rétvári Bence, aki egyben a térség KDNP-s országgyűlési képviselője, az ipolydamásdi Oktatási és Konferencia Központ épületátadó rendezvényén arról beszélt, hogy lassan egy éve tart a huzavona Magyarország és az Európai Unió között.

Az EU nem fizeti ki azokat a forrásokat, amelyek hazánknak járnának. Mindez annak ellenére történik, hogy még a mondvacsinált feletételeket is mind-mind teljesítette az ország. Ettől függetlenül az újabb folyósítások mégsem indultak el - fűzte hozzá az államtitkár.

Rétvári Bence azt mondta, hogy az "alapító atyák" azért hozták létre az Európai Uniót, hogy a gazdasági együttműködések révén ne legyen több háború Európában.

Most viszont azt látjuk, ahelyett, hogy a kontinens fejlődésének motorja lenne, a háború motorja lett az EU. Magyarország az EU nettó befizetője, mert minden fizetési kötelezettségnek eleget tett, míg az EU nem tesz eleget a fizetési kötelezettségeinek - mondta.

A határmenti települések bebizonyították, hogy az uniós forrásokat akár országok közötti együttműködésben is fel lehet használni. A határokon átnyúló kapcsolatok az unió alapelvei közé tartoznak, csakúgy, mint a határok átjárhatósága. A határon átnyúló támogatások pedig azt kompenzálják, hogy a határmenti települések gazdasági, földrajzi adottságai általában periférikusak - fűzte hozzá Rétvári Bence.

A belügyminisztérium álamtitkára elmondta, hogy az ipolydamásdi Oktatási és Konferencia Központtal két társadalmi igényre is reagáltak.
(MTI)

Címkék

Rétvári Bence KDNP

Galériánk

Átadták az ipolydamásdi Oktatási és Konferencia Központot Átadták az ipolydamásdi Oktatási és Konferencia Központot Átadták az ipolydamásdi Oktatási és Konferencia Központot Átadták az ipolydamásdi Oktatási és Konferencia Központot Átadták az ipolydamásdi Oktatási és Konferencia Központot
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!