Római-part - LMP: ne dőljünk be Tarlós István kommunikációs trükkjének!

Belföld, 2017.09.12

Bár az LMP kiáll a római-parti mobilgát elhelyezéséről szóló népszavazás mellett, fővárosi közgyűlési képviselőjük szerint azzal, hogy ezt a főpolgármester kezdeményezi, még nem dőlt el a kérdés.

Csárdi Antal kedden az MTI-nek nyilatkozva úgy fogalmazott: ne dőljünk be Tarlós István főpolgármester kommunikációs trükkjének, ugyanis a fideszes többségű fővárosi közgyűlés eddig minden, az ügyben kezdeményezett referendumot lesöpört.

A politikus úgy ítélte meg: egy budapesti szintű ügydöntő népszavazás lehetőséget adna a társadalmi párbeszédre, amelyből szerinte az derülne ki, hogy a part menti védmű, amely ugyan a teljes öblözetet védené, 55 ezer ember biztonsági szintjét csökkentené a 70 hektáros ártérre építkező mintegy ezer ember biztonságáért.

Csárdi Antal emlékeztetett arra is: a Fővárosi Választási Bizottság korábban már elutasított az ügyben egy népszavazási kezdeményezést arra hivatkozva, hogy a fővárosi közgyűlés egy határozatában már kijelölte a part menti nyomvonalat. A határozatot jelenleg a Kúria vizsgálja, és ha arról a következő közgyűlésig nem hoz döntést, a fővárosi képviselőtestületnek azt vissza kell vonnia - tette hozzá.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!