Sargentini-jelentés - Jobbik: Orbán Viktor kedvére olvashatta fel az előre megírt kampánybeszédét

Belföld, 2018.09.11

A Jobbik szerint Orbán Viktor a Sargentini-jelentés hibáit és ferdítéseit kihasználva kedvére olvashatta fel az előre megírt kampánybeszédét, amely kizárólag a bevándorlásra szorítkozott.

Az ellenzéki párt keddi, MTI-hez eljuttatott közleményében a miniszterelnök Európa Parlamentben elmondott beszédére reagált. Szerintük a miniszterelnök kínosan kerülte a jelentés tényszerű elemeit, amelyek a hazai korrupcióra, a kormány által "megszállt" intézményekre, a sajtószabadság felszámolására vonatkoztak.

Úgy vélték, hogy az Európai Parlament vitája az indítványozó akaratával ellentétben a magyar demokráciát leépítő, korrupt magyar kormányfőnek ácsolt színpadot, Orbán Viktor pedig "minden percét élvezte az európai parlamenti színdarabnak".

A Jobbik közölte továbbá: nem kívánnak részt venni ebben a "szánalmas bohózatban", ezért tartózkodnak a vitában.

Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Parlamentben kedden tartott vitában azt hangsúlyozta, azért ítélik el Magyarországot, mert a magyar emberek úgy döntöttek, "nem leszünk bevándorlóország" és visszautasította, hogy a "bevándorlásparti erők fenyegessék, zsarolják, rágalmazzák Magyarországot és a magyar embereket".
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!