Sargentini-jelentés - Liberálisok: Orbán Viktor csak a saját hatalmát védi

Belföld, 2018.09.11

A Magyar Liberális Párt szerint Orbán Viktor nem Magyarországot, Európát akarja megvédeni, hanem saját hatalmát, és ennek érdekében nem válogat az eszközökben.

Az ellenzéki párt az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében a Sargentini-jelentés vitájára reagálva hangsúlyozta, a jelentés leírja azt az antidemokratikus gyakorlatot, amellyel Orbán Viktor és a Fidesz saját hatalmát fenntartja.

A Liberálisok szerint köszönettel tartoznak Judith Sargentininek azért, hogy kivizsgálta, miként rombolta le az Orbán-kormány a magyar demokráciát és a jogállamot az elmúlt években. "A jelentés nem a magyarokat, hanem az Orbán-kormány illiberális lépéseit ítéli, elfogadása Magyarország és a magyar emberek érdeke" - írták.

Az ellenzéki párt szégyelli, hogy a magyar kormány szembefordult Európával, az alapvető emberi jogokkal, és veszélybe sodorta Magyarország európai uniós tagságát és szavazati jogát.

"Arra kérjük Orbán Viktort, ne menjen szembe a magyarok akaratával és ne kockáztassa hazánk jövőjét az európai közösségben" - áll a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!