Simicskó István: kulcsfontosságú a teremtett világ védelme

Belföld, 2024.04.24

(MTI) A teremtett világ védelme, megbecsülése, megóvása, tisztán tartása, gyarapítása, és szebbé tétele kulcsfontosságú - mondta a KDNP frakcióvezetője szerdán a TeSzedd! önkéntes országos szemétszedési akció egyik veszprémi állomásán.

Simicskó István a Veszprém határában, a Márkó és Bánd felé vezető kerékpárút melletti szemétszedési akció helyszínén hangsúlyozta: a KDNP emberközpontú politikát folytat, és fontosnak tartják, hogy a magyar családok milyen körülmények közt élnek. A teremtett világ védelmét kulcsfontosságúnak tekintik, ezért is csatlakoztak a TeSzedd! Hulladékgyűjtő akcióhoz - tette hozzá.

Azt, hogy mennyire fontosak az ilyen akciók azzal is szemléltette, hogy csak a veszprémi helyszínen, a beszédét megelőző néhány percben 6-7 zsák hulladékot szedtek össze.

Simicskó István arra is kitért: Magyarországon az egy főre jutó szemétkibocsátás éves átlaga 400-410 kilogramm között van, ez Ausztriában tavaly több mint 800 kilogramm volt, Luxemburgban és Dániában is jóval 700 kilogramm fölötti.

Halmay Gábor, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség ügyvezető alelnöke elmondta: a TeSzedd! akcióhoz szervezetük azért csatlakozott, mert fontos célnak tekintik a teremtett világ védelmét, és ebben fiatalos lendülettel szeretnének részt venni.

Jelezte: Veszprémben a helyi szolgáltató és a lakosság is felelősséget érez azért, hogy minél szebb legyen és kevésbé legyen szemetes a városban élők lakókörnyezete. FOTÓ
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!