Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Magyar Innovációs Szövetség több szervezettel

Belföld, 2024.05.01

Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Innovációs Szövetség (MISZ), a Nemzeti Innovációs Ügynökség és a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal a Magyar Innovációs Szövetség választmányi ülésén, az Óbudai Egyetem kampuszán.

A Magyar Innovációs Szövetség kedden tartott választmányi ülésén rendhagyó napirendi pontként egy hosszú távú, háromoldalú stratégiai együttműködési megállapodás írt alá, amelynek célja, hogy a kormányzati innovációs törekvések hatékonysága tovább növekedjen, ezzel is hozzájárulva a magyar vállalkozások versenyképességének erősödéséhez, a gazdaság fejlődéséhez - közölte szövetség szerdán az MTI-vel.

A választmányi ülés további részében Szabó Gábor, az MISZ elnöke beszámolt a legutóbbi ülés óta eltelt időszak tevékenységéről, majd Birkner Zoltán, a MISZ alelnöke tájékoztatta a résztvevőket az új regionális igazgatói struktúra kialakításáról.

Kovács Levente, az Óbudai Egyetem rektora az innovációsképzés fontosságáról beszélt a felsőoktatásban, Hild Imre, az Obuda Uni Venture Capital (OUVC) vezérigazgatója pedig bemutatta a kockázati tőke szerepét az innovációban, valamint ismertette az OUVC eddigi tevékenységét és további terveit.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!