Szabó Bálint cáfolja, hogy pszichiátrián kezelték volna rejtélyes eltűnése napján

Belföld, 2021.02.24

Február 22-i sajtótájékoztatóján fontos részleteket árult el Szabó Bálint önkormányzati képviselő arról, mi történt vele egy héttel korábban. Az azonban továbbra sem világos, mi történt hajnali eltűnése és az esti órákban történt megtalálása között.

Szabó Bálint
Orvosi lelet és nem validált, informatív laboratóriumi eredmények bizonyítják, hogy Szabó Bálintot február 15-én az esti órákban a makói kórház sürgősségi betegellátó ambulanciáján kezelték. Ezzel igyekezett cáfolni a szegedi önkormányzati képviselő azokat a sajtóértesüléseket, melyek szerint az egészségügyi intézmény pszichiátriai osztályán kezelték az adott időszakban. A képviselő meg is tette a szükséges jogi lépéseket azzal a médiummal szemben, amely ezt a szerinte légből kapott hírt terjesztette, és melyet több országos orgánum is átvett. Szabó szerint alapvető emberi méltóságában sértették meg azáltal, hogy az önkormányzat által fenntartott internetes portálon azt írták róla, hogy ő egy „gyógykezelésre szoruló ember. ”

Szabó ugyanakkor felhatalmazta a kórház dolgozóit arra, hogy cáfolják azokat a híreszteléseket, melyek szerint őt a pszichiátrián kezelték. Egyúttal a sajtó rendelkezésére bocsátotta azokat a dokumentumokat, melyeket az orvosi vizsgálatokat követően bocsátott ki a sürgősségi osztály. A képviselő kezelőorvosainak is elmondta, hogy este 8 órakor a 43-as számú autópálya Rákosi úti felüljárója felől egy szál rövidnadrágban Makó felé haladt, amikor integetésére megállt egy szolgálaton kívüli rendőr, aki segítséget hívott. A makói kórházban kihűléssel (Hypothermia) kezelték, és stabilizálták az állapotát.

A sajtó rendelkezésére bocsátott orvosi dokumentumok szerint a férfi tiszta tudatállapotban volt, és meghallgatása során annyit elárult, hogy nem önszántából került olyan messzire az autójától, amellyel hajnalban futni indult Újszegedre. A rendőrség ezért kezdett nyomozni személyi szabadság megsértésének gyanúja miatt, ám eddig a nyomozati szervek még nem árultak el részleteket a vizsgálat eredményeiről.  

Szabó hétfői sajtótájékoztatóján felolvasott egy hivatalos közleményt, melyben magyarázatot adott arra, miért nem állt a nyilvánosság elé egy hétig. Egyrészt az egy héttel korábbi eset nem múlt el nyomtalanul a szervezetében, hiszen felső-légúti panaszok alakultak ki nála, másrészt a családját rendkívüli módon megviselték az események. A képviselő hajnali eltűnése és esti megtalálása közti 15 óra történéseinek megismerésére azonban várnunk kell, mert erről az időszakról egyelőre sem a rendőrség, sem a képviselő nem árult el részleteket.
(Webrádió)

Címkék

Szabó Bálint
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!