Szabó Bálint szerint Botka László bűnözőkkel veszi körül magát

Belföld, 2017.09.06

Botka László bűnözőkkel veszi körül magát - jelentette ki Szabó Bálint jogász szerdán Szegeden.

"Botka László ügyvédje már a börtönben, helyettese, kabinetfőnöke és a jegyzője a vádlottak padján ül" - mondta a Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője a Szegedi Járásbíróság épülete előtt tartott sajtótájékoztatóján.

Hozzátette: most "a szocialista maffia városvezetés" újabb tagja ül a vádlottak padjára, hogy számot adjon egy általa elkövetett bűncselekményről.

A jogász elmondta, a bíróságon elkezdődik az a per, amelyben testi sértéssel, tettleges becsületsértéssel és estlegesen személyi szabadság megsértésével vádolja Hegyeshalmi Tibort.

Szabó Bálint elmondta, a szegedi közterület-felügyelet vezetője március 31-én a városi közgyűlésen fizikailag inzultálta, arcon vágta, majd meglökte őt. Ezért azt várja tőle, ismerje el a terhére rótt bűncselekményt, kérjen nyilvánosan bocsánatot, és haladéktalanul távozzon a közterület-felügyelet éléről.

Hegyeshalmi Tibor a 2010-es önkormányzati választásokon szocialista önkormányzati képviselő-jelöltként indult, majd az MSZP megyei sporttagozatának elnökeként tevékenykedett, részt vett a párt országos éhségmenetének dél-alföldi szervezésében, jelenleg pedig a szegedi közterület-felügyelet vezetője és Botka László "személyes testőre" - közölte a jogász.

A Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője arra szólította fel Botka Lászlót, hogy hagyja békén Szegedet, a szegedieket, és "építse nyugodtan vagy éppen verje szét saját pártkarrierjét és pártját".

A polgármesteri kabinet munkatársa által a helyszínen kiosztott közlemény szerint Szabó Bálint jogszabálysértést követett el a városháza dísztermében, amikor megzavarta a közgyűlést. A közterület-felügyelet csak a feladatát, a jogszabályok betartatását végezte, a szervezet munkatársai szabályszerűen jártak el.

A sajtótájékoztatót követően a Szegedi Járásbíróság előtt indult magánvádas eljárásban Hegyeshalmi Tibor nem ismerte el bűnösségét, ezért a bíróság tárgyalást tűz ki az ügyben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!