Szakács László: a kormány nem vállalja a felelősséget az elhibázott gazdaságpolitikájáért

Belföld, 2021.11.29

A kormány nem vállalja a felelősséget az elhibázott gazdaságpolitikájáért  - kommentálta Varga Mihály pénzügyminiszter gazdasági bizottsági meghallgatását Szakács László szocialista képviselő.

A bizottsági tag a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán közvetített hétfői sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy "egekben az infláció, viszont két vállra fektették a forintot".

A kormány stratégiai partnerei a multinacionális cégek, akiknek jó a gyenge forint - mondta. Hozzátette, ha bekövetkezik a kormányváltás, az a kabinet a magyar embereket szeretné stratégiai partnerének.

A kormány, illetve Varga Mihály még azt sem képes belátni, hogy vannak olyan szociális ellátások, például a családi pótlék vagy a legkisebb öregségi nyugdíj összege, amelyekhez 10-11 éve nem nyúltak hozzá - bírált Szakács László. Azt is mondta, hogy a gazdasági élet két nagy szereplője, a Pénzügyminisztérium és a jegybank "marakodik egymással", és üzenget egymásnak a sajtón keresztül. Eközben elmarad a versenyképességi fordulat, nem jut több forrás az oktatásra, az egészségügyre, és elmaradnak azok a fejlesztések, amelyek egy fenntartható fejlődési pályára állíthatnák az országot. Marad az a buborék, amit az állami megrendelések jelentenek, de ezek a lehetőségek végesek - fogalmazott.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!