Szászfalvi László: a zöldügy a kormánynak és a KDNP-nek is fontos

Belföld, 2024.04.05

A kormány és a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) is fontosnak tartja a zöldügyet - mondta a párt országgyűlési képviselője pénteken Csurgón.

Szászfalvi László a város Petőfi téri parkjában, ahol hét őshonos gyümölcsfát ültettek el pártja Ültessünk, hogy élhessünk! elnevezésű országos programja keretében, megjegyezte, a kezdeményezés célja a teremtésvédelem, de a közösségépítést is szolgálja.

"Isten adta ajándékba nekünk ezt a csodálatos földet, a természetet, és felelősségünk, hogy megóvjuk a következő nemzedékeknek" - hangsúlyozta.

Hozzátette, hogy a faültetés egyaránt erősíti a kistelepülések és a KDNP közösségét, összehozza az embereket egy nemes cél megvalósításáért, továbbá megfelel a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" alapelvnek.

A KDNP a családok pártja, a faültetési program révén a családok jövőjének pártja is - fogalmazott.

A politikus felhívta a figyelmet arra, hogy az Ültessünk, hogy élhessünk! kezdeményezés kapcsolódik a kormány által meghirdetett, Magyarország történetének legnagyobb faültetési programjához, amelynek révén eddig 46 ezer fát ültettek el.

Füstös János (Fidesz-KDNP), Csurgó polgármestere arról szólt, hogy Csurgó örömmel csatlakozott a KDNP akciójához, mert a város mindig kiemelt figyelmet fordított a természetvédelemre.

Csurgó a Duna-Dráva Nemzeti Park területén helyezkedik el, óvják, gondozzák több mint száz évvel ezelőtt ültetett vadgesztenyefáikat, sok fát telepítenek és virágosítanak - mondta.

Hozzáfűzte, a jövő nemzedékekről gondoskodás emellett egy új óvoda és bölcsőde építésében is megnyilvánul.

A településvezető a Petőfi téri faültetéskor átadta Nagy János fafaragó szoborkompozícióját. Közölte, hogy a Petőfi Sándor Anyám tyúkja című verse ihlette alkotások elhelyezésével és a faültetéssel megkezdődik a park megújítása.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!