Százmilliós óvodafejlesztési program Tatabányán

Belföld, 2014.07.30

Tatabánya 17 óvodájában az önkormányzat csaknem százmillió forint értékű fejlesztési programot hajtott végre, amelynek keretében képzést szerveztek, játszóeszközöket fejlesztettek és bútorokat szereztek be - mondta el a város polgármestere szerdán, a program lezárása alkalmából újságíróknak.

Schmidt Csaba (Fidesz-KDNP) tájékoztatása szerint az uniós forrásokból támogatott, kétéves program keretében mintegy négyszáz tanúsított képzésen vettek részt óvodai nevelők az óvoda és az iskola közötti átmenet megkönnyítése, a konfliktuskezelés, az érzelmi intelligencia, a személyiség és az önismeret fejlesztése, a tehetséggondozás és a zenei fejlesztés témakörében.

A 17 nevelési intézményben 13 új kültéri játszószert állítottak fel, valamint több helyen a gyermekek biztonsága érdekében ütéscsillapító gumilapburkolattal látták el a már meglévő kültéri játékokat.

Az óvodák eszközállományát egymásba rakva tárolható gyermekfektetőkkel és székekkel, valamint új öltözőszekrényekkel bővítették, négy intézményben projektort helyeztek el.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!