Szegeden építi fel európai gyárát a BYD

Belföld, 2023.12.22

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata közleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz, melyből kiderült, hogy a kínai BYD, a világ vezető elektromosautó-gyártója a megyeszékhelyet választotta európai gyára helyszínéül.

BYD Dolphin Mint írják, a kínai cégóriás választása több hazai és külföldi lehetséges célpont közül esett éppen Szegedre.  

A dinamikusan fejlődő világcég Szegeden, a város határában lévő körülbelül 300 hektáros ipari parkban, az ELI-ALPS lézeres kutatóintézet és a Science Park szomszédságában építi fel az elektromosautó-gyárát, ahonnan az európai piacot szolgálja majd ki. A több ezer új munkahelyet létrehozó BYD az akkumulátorgyártás és a vegyipari tevékenységek kivételével a teljes gyártási folyamatot Szegeden valósítja meg - olvasható a közleményben.
 
Mint írják, a BYD új elektromosautó-gyára az elmúlt évtizedek legjelentősebb gazdasági beruházása Szegeden. A Külgazdasági és Külügyminisztériummal, valamint a Nemzeti Befektetési Ügynökséggel együtt folytatott tárgyalásokon Botka László polgármester több ízben sikeresen bemutatta Szegedet, mint vonzó befektetési helyszínt és a zöld átállás iránt elkötelezett partnert a vállalatnak.

 
Szeged zöld és okos város – elkötelezett a környezettudatosság és a fenntarthatóság iránt. Az új, zéró emissziós energetikai megoldásokat és műszaki innovációkat kínáló BYD sokat tesz az üvegházhatású gázok kibocsátásának globális csökkentéséért.
 
A világ vezető elektromos és plug-in hibrid autó gyártója, a kínai BYD Szegedet a nemzetközi szintű kutatói háttere, tudományos rangja, kiváló infrastruktúrája, kedvező elhelyezkedése, zöld szemlélete miatt választotta európai gyártóközpontjának - olvasható az önkormányzat közleményében.

Mint ismert, a kínai cégóriás 2017. áprilisában nyitotta meg elektromosbusz-gyárát Komáromban

Fotó: Illusztráció/BYD Dolphin
(Webrádió)

Címkék

BYD Szeged Elektromosautó-gyártó Botka László
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!