Szegeden mutatja be új produkcióját a Közép-Európa Táncszínház

Belföld, 2024.02.13

A Szegedi Nemzeti Színházban mutatja be új, Ageless Generation (Kortalan Nemzedék) című előadását a Közép-Európa Táncszínház, a darab rendező-koreográfusa Anton Lachky - tájékoztatta a társulat az MTI-t.

Szegedi Nemzeti Színház A közlemény szerint az együttes harmadik alkalommal dolgozott együtt a Brüsszelben élő, világhírű szlovák művésszel. Az előadáson - melyet a szegedi premiert követően február 29-én a Trafóban láthat a budapesti közönség - egy olyan utazásra invitálja a nézőket, ahol az ellentétek találkoznak, generációk és kultúrák fonódnak össze.

A produkció lenyűgöző történetek sorozatába vezeti be a nézőket, ahol minden lehetségesnek tűnik. Az előadás fő üzenete, hogy az élet minden lépését egy játékmester uralja, amely immár egész generációkat képes rabul ejteni, és a sziporkázó happy end garantált - áll a közleményben. A színpadon örvénylő koreográfia olyan, mint a víz, hol lágyan körülölel, hol könnyed szeretetteljes érintéssel simogat, majd a következő pillanatban őrült módon hullámzik és magába szippant - teszik hozzá.

Mint írták, az Ageless Generation nem csupán egy előadás, hanem egy folyamat, amelyet Anton Lachky és a társulat együttesen alkotnak meg.

A különleges témaválasztás miatt a budapesti bemutatót követő napon, március 1-jén a Trafóban feldolgozó beszélgetéssel várják a nézőket. Bereczki Enikő generációs szakértő, A rejtélyes Z generáció című könyv szerzője, László Panna, a Refresher Magyarország riportere, illetve Mádi László művészeti vezető a moderátorokkal, Gerlits Réka, a társulat generál menedzserével és Tóth Sára Lujza kommunikációs vezetővel igyekszik majd ízekre szedni az előadást.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!