Szegedért Alapítvány: Rengeteg ajánlás érkezett, nehéz lesz kiválasztani a díjazottakat

Belföld, 2022.01.25

A Szegedért Alapítvány 2022-ben 33. alkalommal ismeri el díjaival azon személyiségektevékenységét, akik kiemelkednek a város szellemiségének alakításában, tudományos,kulturális, művészeti és társadalmi életének gazdagításában, értékei megóvásában, akikhírt és megbecsülést szereznek a városnak. A jelöléseket január 25-e éjfélig lehetett leadni.

Németh István
Rengeteg ajánlás érkezett a határidőig minden kategóriában, úgyhogy a kuratóriumoknak lesz miből válogatniuk február 16-án, amikor el kell dőlnie, ki kapja a fődíjat, a tudományos, művészeti és társadalmi-állampolgári kategóriákban – mondta Németh István, az alapítvány titkára. Ezek mellett a Szegedért Alapítvány pályázatot hirdetett a város társadalmának alakításában, tudományos, művészeti, kulturális életének gazdagításában, hagyományainak ápolásában, értékeinek megóvásában kiemelkedően tevékenykedő szegedi polgárok és közösségeik részére.

A kategóriánként rendelkezésre álló 1 millió forintra közel 50 pályázat érkezett. Maximum 200 ezer, minimum 100 ezer forintot ítélhet oda a kuratórium egyéneknek, kutató- és alkotócsoportoknak. Az összeget a városhoz kapcsolódó rendezvények, konferenciák támogatására adják. A Szegedhez kapcsolódó művészeti alkotások, kötetek, kiadványok megjelentetésének támogatása a cél ebben az esetben.

A Szegedért Alapítvány fődíja ugyanakkor félmillió forint pénzjutalommal is jár. A kuratóriumok döntése után tájékoztatják az érintetteket, majd március 12-én a Szegedi Nemzeti Színházban tartandó gálán adják át ünnepélyes keretek között a díjakat. Németh István azt is elárulta, hogy a gálán fellép többek között a Molnár Dixieland Band, valamint a szintén szegedi Fool Moon együttes.
(Webrádió)

Címkék

Szegedért Alapítvány Németh István
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!