Székó Gábor szobraiból nyílt kiállítás a Wágner-udvarban

Belföld, 2024.06.30

A "Kertben Kert" címmel nyílt kiállítás a szegedi Székó Gábor műveiből, az ünnepélyes megnyitóra szombat délután került sor a Szegedért Alapítványnak helyet adó Wágner-udvarban.

Székó Gábor - Kertben Kert kiállítás
A Szegedért Alapítvány 2017 óta szervez nyaranta kulturális programokat, az idei programsorozat keretében Székó Gábor műveiből nyílik ingyenes, szabadon látogatható tárlat a Wágner-udvarban, a kiállítás augusztus 21-ig tekinthető meg. A szegedi születésű szobrászművész a Tömörkény István Művészeti Szakközépiskola képzőművészeti tagozatának szobrász szakán tanult, Kalmár Márton növendékeként. Székó Gábor szobrai Szegeden, több helyszínen is megcsodálhatóak és mint a művész humorosan megjegyezte, talán szeretik is a műveket, mert még nem váltak graffitisek "áldozatává".  

A művész egyértelműen előnyben részesíti a természetes anyagok használatát, így nem meglepő, hogy kedvenc alapanyaga a viszonylag könnyen megmunkálható mészkő. Székó Gábor az utóbbi években növényeket is előszeretettel használ kompozícióiban, műveinek jelentős része a kő és az élő növényzet együttélését hirdeti. A szobrászművész alkotásai leginkább a japán bonsaira hasonlítanak, onnan merít ihletet.  

A kiállítás megnyitón Németh István, a Szegedért Alapítvány titkára, valamint a Dr. Váraljai Anna művészettörténész mondott beszédet, mindketten méltatták a művész munkásságát.  


Mint elhangzott, Székó Gábor készítheti el Szeged egykori két tudós rabbijának, Lőw Lipótnak és Lőw Immánuelnek az emlékművét is, amelyet a tudósokról elnevezett parkban állítanak majd ki.  
(Webrádió)

Címkék

Székó Gábor Wágner-udvar Szegedért Alapítvány
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!