Szervezetük bővítését jelentette be az Egységes Diákfront

Belföld, 2023.08.22

Már 16 városban működik az Egységes Diákfront, és a napokban fórumokat tartanak a helyi társszervezeteikkel - jelentették be a diákszervezet aktivistái budapesti sajtótájékoztatójukon kedden.

Mint mondták, azért tartják ezeket a beszélgetéseket, mert abban hisznek, hogy "egy élhetőbb jövő az egymással való kommunikációval kezdődik". Hozzátették: a hasonló célú szervezetek közötti együttműködést "országos közös akaratnak" nevezik.

A nyári szünet végén "országos tanévnyitót" szerveznek szeptember 1-jén a Kossuth térre, amit "felkészítőnek" szánnak a szeptember 15-i, "demokrácianapi demonstráció" előtt. Ez utóbbi a Margit híd budai hídfőjénél indulna, és az "első hídfoglalásnak" szánják - közölték.

Megszervezik saját parlamentjüket, a "plenáris ülést", ami - elmondásuk szerint - az Európai Parlament felépítését fogja tükrözni. A céljuk ezzel az, hogy az európai értékek Magyarországon is képviselve legyenek - fogalmaztak.

Tarnai Katalin, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének országos választmányi tagja szeptember 1-jén a Kossuth téri demonstráción belül országos osztálytalálkozóra hívta a végzett diákokat, akikkel szeretnék megtölteni az "ország főterét".

Az Egységes Diákfront aktivisták bejelentették, hogy hálózatépítésre, a szervezetük fenntartására pénzgyűjtést indítanak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!