Temesvári művészek kiállításával nyit a szegedi Wágner-udvar

Belföld, 2023.06.29

A Szeged és Temesvár testvérvárosi kapcsolata keretében létrejött szabadtéri tárlat megnyitójával kezdődik el pénteken a Szegedért Alapítvány nyári programsorozata a Wágner-udvarban - tájékoztatta a civil szervezet az MTI-t.

Szegedért Alapítvány Az alapítvány 2017 óta szervez nyaranta ingyenesen látogatható kulturális programokat a klasszicista stílusban emelt 19. századi belvárosi polgárház udvarán. A fellépők között többen is a szervezet által támogatott fiatal tehetségek, illetve az alapítvány korábbi díjazottjai. A közlemény szerint péntektől tíz temesvári szobrászművész - Farkas Endre, Petru Jecza, Kocsis Rudolf, Máthé Attila, Linda Saskia Menczel, Bogdan Nueleanu, Nada Pittner Stojici, Szakáts Béla, Ungor Csaba és Luigi Stefan Varga - 19 alkotása látható a Találkozások címet viselő, augusztus 21-ig látható kiállításon.

Hétfőn az Argenteus Hangműhely ad koncertet az egyedi atomszférájú belvárosi udvaron. A kórusegyüttest Kovács Gábor művészeti vezető vezényli.

Július 13-án délután elsősorban a gyerekeket várják a Tiszavirág Néptáncegyüttes bemutatójára, ahol a vendégek maguk is bekapcsolódhatnak a táncba. Egy héttel később a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Bartók Béla Művészeti Karának ütőhangszeres hallgatói és a Triola Alapfokú Művészeti Iskola növendékei adnak közös hangversenyt. A fiatal zenészek a Tűnődések egy nyári délutánon címet adták a nyáresti muzsikálásnak, zongorán közreműködik Klebniczki György. A programsorozat zárókoncertjét július 24-én tartják. Az SZTE Bartók Béla Művészeti Karon oktató Pavlovits Dávid, Bozóki Andrea, Girán Péter és Arnóth Balázs tanítványai adnak Sok húron pendülünk címmel gitárhangversenyt.

Fotó
(MTI)

Címkék

Wágner-udvar Szegedért Alapítvány
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!