Teszt alá vetett samponszappan – a SCHÜSSLER-teszt!

Belföld, 2020.08.13

Biztosan hallottál már a Schüssler termékekről! Az egyedi és páratlan készítményekről, amelyek 100%-os natúr összetevőik mellett tartalmazzák a különleges Dr. Schüssler-féle ásványi sókat is.

Egészség Palace Ezen natúrkozmetikai alapanyagok és ásványi sók kombinációja rendkívül egyedi a bőrápolásban, hiszen felületi és sejtszinten egyaránt jótékony hatást fejtenek ki a szervezetre. Lássuk, hogyan szerepelt a teszten az új samponszappan!

A szappanok változatai

A Schüssler Natur CosMEDics kétféle típust is piacra dobott a samponszappan kategóriában.  

A könnyen zsírosodó és problémás fejbőr ápolására ajánlott mentás-teafaolajos szappan gyulladáscsökkentő hatással bír. Ráadásul antibakteriális hatása is elképesztő, és teafaolaj-kivonatának köszönhetően mattítjai is a bőrt. A borsmentaolajnak köszönhetően frissítő, hűsítő érzés lehet úrrá a fejbőrön.  

A rozmaringos szappan képes serkenteni a vérkeringést, és egyszerre frissítő és nyugtató hatású. Száraz, de korpás hajra egyaránt kiváló ez a termék.

Ha kíváncsi vagy még más hasonló termékekre is, akkor az Egészség Palace Webáruház életmód blogjában további érdekes cikkekre lelhetsz!

Teszt alá vetett samponszappanok

A mentás-teafaolajos szappan használata előtt természetesen felmerülhet a kérdés, hogy túlzott mértékű lesz-e a habosodás, vagy netalán éppen az ellenkezője történik majd, és annak a hiánya lesz a probléma. Nos, ebben a szappanban mindenki pozitívan fog csalódni, hiszen tökéletesen habzik, és nagyon könnyen eloszlatható a hajon és a fejbőrön. Fontos a leírtak alapján eljárni, vagyis már a bevizezett hajat dörzsöljük be a szappannal, így kellemesen mosható ki hajunk.

Az öblítés során észre is vehető, hogy a termék valóban nem tartalmaz mesterséges anyagokat, például szilikont sem. Honnan ismerhető fel? Egy szilikonos sampon használata után rögtön ragyogó, fényes hajunk lesz, és azonnal könnyen kifésülhető. Viszont a szappannal való hajmosás után kissé durvának érezhetőek a hajvégek. Éppen emiatt balzsam használata is ajánlott hozzá.

A samponszappan eredménye

A durva hajvégek ellenére könnyen kifésülhető a haj. Természetesen nem műanyag fésűt ajánlott alkalmazni, mivel a vizes haj sokkal sérülékenyebb, hanem inkább vaddisznósörtés hajkefét.  

Szárítás után könnyed és friss érzés keríthet hatalmába. Annak sem szükséges aggódnia, aki nincs oda a teafa illatáért, hiszen nem érződik ki nagyon.  

Előnyök kontra hátrányok

A termékek előnye mindenképpen az, hogy mesterséges anyagoktól mentesek, tehát 100%-ban natúr összetételűek. Akár már egy hajmosás után is tisztábbnak érezhető a haj, problémás fejbőrre is kiváló, könnyű hajérzetet biztosít. Kellemesen habzik, továbbá csomagolásmentes, hiszen papírdobozban vásárolható meg.

Egyetlen hátránya talán az, hogy vizesen durva tapintású tőle a haj, így érdemes utána balzsamot is használni.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!