Titkok arra az esetre, ha gyerekkel megyünk nyaralni

Belföld, 2022.08.17

Amikor pihenni indulunk, sok mindenre kell odafigyelni: milyen ruhák kerüljenek a csomagba, milyen gyógyszereket vigyünk.

Hotel Villa Völgy Ha gyerekekkel indulunk nyaralni, az tovább bonyolítja a helyzetet. Lehet ezt stresszmentesen csinálni?

Csináljuk jól!

Gyerekekkel nyaralni menni mindig kihívást jelent: minél fiatalabbak, annál inkább. Ezért fontos tisztázni már az elején: nincs varázsszer, gyerekekkel utazni mindig folytonos odafigyelést igényel. A Hotel Villa Völgy**** Eger szakembere szerint ez azonban nem azt jelenti, hogy gyerekkel nyaralni egyenlő lenne a folyamatos idegösszeomlás-közeli állapottal.

Sokkal inkább arról van szó, hogy a gyerekes nyaralás esetén eltolódik a “jó” nyaralás értelme: a fókusz nem a csinos lányok meggyőzése az esti buliról, hanem megbizonyosodni arról, hogy a gyerekek jól szórakozzanak.

Utazás

Az első akadály az utazás. Nincs család, amely ne tartana kissé a hosszú és unalmas autóutaktól, és nyáron ezek valószínűsége megnő: rengetegen utaznak pihenni, ezért akár az autópályán is előfordulhatnak torlódások. Ilyenkor várni kell, és nem baj, ha kéznél van valami, ami lefoglalja a gyerekeket. Ez lehet színező, firkatömb, ne adj’ isten táblagép, rajta az előkészített kedvenc A Mancs őrjárat-epizóddal.

A titkos tipp abból indul ki, hogy a legtöbb gyermek szereti a zenét, és szeret énekelni. Ha pedig mindezt közösen csinálhatja a szüleivel, az külön öröm számára. Érdemes tehát előre bekészíteni egy Spotify-listát a kedvenc zenékkel, amiket lehet közösen énekelni is.

Szállás

A következő kérdés a megérkezéskor vetődik fel. Hogy alszanak a gyerekek? A szülőkkel egy szobában, a szülők ágyában? A szülőkkel egy szobában, de pótágyon? Külön szobában? Ezt fontos előre tisztázni a szállásadóval, és jó okkal. A nyaralásnak nem szabad arról szólnia, hogy a szülő teljesen lemond arról a vágyról, hogy legalább egy kicsit pihenhessen. A jól felkészült szállodák többféle lehetőséget kínálnak nyaraló családok számára. Ha a gyerekek már nem nagyon fiatalok, akkor talán a legjobb megoldás a családi, kétlégterű szoba. Így a fiatalok a felnőttekkel egy szállodai szobában, de szeparált élettérben tartózkodnak.

A titkos tipp ebben az esetben, hogy érdemes a szállásadónak jelezni az érkezés pontos idejét, így a minőségi szállodákban a személyzet bekészíti a pótágyat vagy a járókát, hogy mire a vendégek megérkeznek, nekik ezzel már ne kelljen szöszölniük.

Pihenés

Családdal általában olyan szállodába megy az ember, amely gyermekbarát szolgáltatásokat kínál. Érdemes átböngészni a programkínálatot, és kiválasztani olyan lehetőségeket, amikor a személyzet vigyáz a csemetékre. Ezzel a szülők maguknak adnak időt arra, hogy kissé feltöltsék a lemerült akkumulátorokat.

A titkos tipp pedig, hogy ha a hotel vigyáz a gyerekekre, érdemes kihasználni a kínálkozó alkalmat, hogy a felnőttek egymással is töltsenek egy kis minőségi időt, akár a koktélbárban.

A családi nyaralások lehetnek stresszesek, de kis odafigyeléssel sokkal kevésbé megterhelővé is tehetők.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!