Több mint ezren futottak az Ágota Alapítványért (+videó)

Belföld, 2024.04.14

Közös jótékonysági futóversenyt rendezett a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal, a Szegedi Tudományegyetem és a Gál Ferenc Egyetem, a sporteseményből befolyt bevételből pedig a gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekeket segítő ÁGOTA Alapítványt támogatják.

ÁGOTA® Futás – Fuss Értük Szegeden!
Több mint ezren gyűltek össze a szegedi Dóm téren, amely jótékonysági futóverseny helyszíne volt vasárnap délelőtt. A belváros több pontján is forgalomkorlátozás volt érvényben, illetve néhány helyszínen parkolni sem lehetett, viszont az autósok megértőek voltak, hiszen jótékonysági eseménynek adott helyet Szeged legszebb tere és a város egy része.  

Reggel 7 órakor nyitották meg a kapukat, majd az első rajtra fél 9-ig kellett várni, amikor is elrajtolt a 4x3 km-es felnőtt váltófutás, majd következtek a gyermekfutamok, végül a 3, 6 és 12 km-es felnőtt futamok zárták a sort.  

A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság vegyes váltója első helyen végzett a 4x3 km-es váltófutáson. A nyertes csapat tagja volt Koncsag Katalin, Kis Máté, Grósz Attila és Kőrösi Sándor.  


A legnagyobb figyelem persze a legkisebbekre szegeződött, akik 100, 400 és 800 méteres távokon mérhették össze tudásukat. A rendezvényt a Szegedre költöző és hamarosan hatalmas gyárkomplexumot építő BYD is támogatta, a cég három kiállított elektromos modelljét bárki megcsodálhatta, de a legnagyobb sikere természetesen a gyermekek körében volt, akik nagy örömmel vették birtokba a hamarosan a megyeszékhelyen is készülő autókat.  

A futóversenyből befolyt bevételből a szervezők a szegedi Ágota Alapítványt támogatják majd, akik régóta segítik a gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekeket. A rendezvény célja ugyanakkor az volt, hogy a vér szerinti családjukat nélkülözni kénytelen gyermekek és fiatalok érezzék a társadalom összefogását, támogatását, valamint felhívja a figyelmet az egészséges életmódra, a jótékonykodás fontosságára és a sport közösségépítő erejére.   

Minden résztvevő érmet kapott, a futóversenyre több mint 1600-an neveztek. A BYD a jótékonysági futáson összegyűlt pénzösszeget további 5 millió forinttal toldotta meg.

(Webrádió)

Címkék

ÁGOTA® Futás – Fuss Értük Szegeden!
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!