Több száz ember és szivárvány várta Magyar Pétert Orosházán

Belföld, 2024.04.18

Országjáró körútba kezdett Magyar Péter, amelynek orosházi állomására mi is ellátogattunk.

Magyar Péter
Talán nem túlzás azt állítani, hogy a Diákhitel Központ Zrt. egykori vezérigazgatója üstökösként robbant be a politikai életbe, alaposan megkavarva az állóvizet és vélhetőleg keresztülhúzva a Fidesz számításait. Mint korábban kifejtette, nem gondolkozott politikai karierben, azonban máshogy alaultak a dolgok és a siker arra sarkalta, hogy léket üssön a NER rendszerében. Magyar Péter a Tisza Párt színeiben indul az európai parlamenti választásokon, a Tisztelet és Szabadság Párt listavezetőjeként, míg a harmadik helyen Tarr Zoltán szerepel, a második jelöltet pedig internetes szavazás alapján választják ki, aki a legtöbb szavazatot elérő hölgy lesz. Tarr Zoltán háromgyermekes lelkészt a regnáló hatalom az április 6-i kiállása után azonnal ellehetetlenített.

Magyar Péter országjáró körútját még szerdán Gyulán kezdte, majd Békéscsabára látogatott. Csütörtökön Sarkad következett, majd Méhkerék, Gyomaendrőd, Szarvas és végül Orosháza volt a célállomás, ahol Magyar a Győri Vilmos téren mondott beszédet, majd a közönség soraiból többen is kérdezhették.  




A politikusi karierrel kacérkodó Magyar Péter pénteken Kunágotára, majd Battonyára látogat, a végállomás pedig Mezőhegyes lesz.  

Magyar Pétert több százan várták Orosházán, a beszédében ugyanakkor meghatottan jegyezte meg, hogy Szarvasról idefele jövet gyönyörű dupla szivárványt látott, majd a bibliából is idézett, mint mondta legyen szövetség köztünk, magyarok között.  

Mint Magyar Péter beszédében elmondta, azért Békés vármegyében kezdte az országjárást, mert felmenője Dobozon volt református lelkész, dédapja az itteni a temetőben nyugszik, valamint édesanyja a nyarait a településen töltötte.  

A politikus aspiráns ugyanakkor megjegyezte, az európai uniós csatlakozás óta mintegy 40 ezer milliárd forint uniós forrás érkezett Magyarországra, csakhogy az élbolytól 20 év alatt leszakadtunk, jelenleg pedig az EU második legszegényebb, valamint a legkorruptabb országa vagyunk. Békés vármegyét az elvándorlás nagy mértékben súlytja, hiszen 6 év alatt 5%-al csökkent a lakosságszám, a fiatalok pedig még nagyobb arányban hagyják el a településeket. Amennyiben ez a tendencia folytatódik, akkor teljesen elnéptelenedhet ez a vidék. Magyar Péter azon dolgozna, hogy az elvándorlás megszűnjön, hazacsábítaná a külföldön dolgozó magyarokat, támogatná a kis- és közepes vállalkozásokat, azon munkálkodna, hogy megérje Békés vármegyében maradni.  

Magyar Péter ugyanakkor hitet tett amellett is, ha lehetősége lesz rá, a Tisza Párt hazahozza a jelenleg korrupciós tevékenység miatt befagyasztott európai uniós, jelentős mértékű forrásokat.  

Magyar Péter ugyanakkor felolvasta a Tisza Párt célkitűzéseit is, amelyek között szerepel a befagyasztott uniós források megszerzése éppúgy, mint a családi pótlék megemelése, a tanári pálya megbecsültségének visszaállítása, az oktatás szabadsága, a közétkeztetés javítása, a környezetvédelem, a kórházak megreformálása, rendeznék az ápolók bérét, visszaállítanák a közmédia szabaságát és megszüntetnék az állami propagandát. Magyar Péter ugyanakkor fontosnak tartotta külön kiemelni, hogy a Tisza Párt nem háború párti, ahogy semelyik magyar ember sem az.

A beszédet követően a közönség soraiból is kérdezték Magyar Pétert, aki derekasan állta a felé záporozó kérdéseket, amelyek közül az első Hatvanpusztára vonatozott, de volt olyan, aki az MNB magánalapítványaival, mások pedig a közvagyon visszaszerzésére irányuló kérdéseket tettek fel, sőt olyan is akadt, aki Simonka György, volt fideszes országgyűlési képviselővel kapcsolatban fogalmazta meg kérdéseit. Mint ismert, a költségvetési csalással vádolt egykori országgyűlési képviselő, jelenleg Pusztaottlaka alpolgármestere, de indul a polgármesteri címért, amire jó esélye is lesz, miután a jelenlegi városvezető visszalépett.  

Magyar Péter pénteken is Békés vármegyében folytatja országjárását, ugyanakkor a Fidesz fellegvárába, Debrecenbe is hamarosan ellátogat.


(Webrádió)

Címkék

Magyar Péter Tisza Párt Orosháza
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!