Többmilliárdos felújítás a tatai Vaszary iskolában

Belföld, 2023.09.01

Átadták pénteken a felújított Vaszary János Általános Iskolát Tatán, a 2,8 milliárd forintos beruházás során az intézmény Jázmin utcai részlegét is korszerűsítették, így közel 800 diák kezdheti a tanévet megújult környezetben.

Az átadáson Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke elmondta, az elmúlt időszakban 7,5 milliárd forint fejlesztési forrás érkezett a tatabányai tankerületbe. Ebből 6,5 milliárd forintot infrastrukturális fejlesztésekre és eszközbeszerzésre fordítottak, a szakmai munka támogatására egymilliárd forint feletti összeg jutott.

Vereczkei Judit, a Tatabányai Tankerületi Központ igazgatója felidézte, felújítás a szervezet eddigi legnagyobb költségvetésű, és legösszetettebb szervezési-kivitelezési munkálatokat magába foglaló építési beruházásává vált.

Varga Edit iskolaigazgató tájékoztatása szerint a munkálatok során Országgyűlés téri főépületben felújították a teljes villamos rendszert és a vizesblokkokat, átalakították a hőközpontot, a fűtést-, a víz- és csatorna vezetékeit.

A tantermek és a folyosók egy részében a padlóburkolatot felújították, a nyílászárókat korszerűekre cserélték, az akadálymentesítés érdekében liftet építettek be.

A projekt egyik kiemelt jelentőségű fejlesztési területe a mindennapos testnevelés feltételeinek javítása volt, ezért az iskola jelenlegi sportcsarnokához kapcsolódó, 225 négyzetméteres tornatermet alakítottak ki.

Az iskola "B" szárnyában a tetőtérben hat új csoportszobát építettek, létrejött egy új, korszerű melegítő-tálaló konyha, valamint megnövekedett az étkező területe és az iskolaudvaron egy gumiőrlemény borítású sportpályát alakítottak ki.

A Jázmin utcai iskolaépületben burkolatot és nyílászárót cseréltek, új csoportszobát és mosdóhelyiséget alakítottak ki és az épület régi radiátorait korszerű fűtőtestekre cserélték. Az iskola udvarán rekortán pályát létesítettek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!