Tovább folytatódnak a felújítások Felsővárosban

Belföld, 2024.04.04

A meghatározott céldátum előtt készült el a Kereszttöltés utca belső szervizútja, amelyről Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester, valamint Urbán Tamás, a városrész önkormányzati képviselője tájékoztatta a sajtó megjelent képviselőit. A sajtótájékoztatón az is kiderült, hogy további fejlesztések várhatóak a környéken.

Kereszttöltés utca szervizút felújítás Mint Urbán Tamás kérdésünkre elmondta, a Norbo-Ép Kft. januárban kezdte el a Kereszttöltés utca páratlan oldala mögötti belső szervizútjának, valamint parkolóinak a rekonstrukcióját, amely a megadott határidő előtt 1 hónappal elkészült.  

A belső szervizút mintegy 222 méteren újult meg teljes szélességében, valamint 32 parkolót is helyreállítottak a munkálatok során, melynek keretében javították az útalapot, cserélték a szegélyeket és aszfaltoztak is.  

A rekonstrukció bruttó 60 millió forintból valósulhatott meg, amelyet a szegedi önkormányzat teljes egészében saját forrásból finanszírozott - tette hozzá a momentumos politikus.  

A munkálatok itt azonban nem érnek véget, hiszen mint Urbán Tamás kérdésünkre elmondta, kezdődik a rekonstrukció a túloldalon is, a Kereszttöltés utca 18. szám mögötti területen, ahol egy használaton kívüli beton felületet, úgynevezett dühöngőt alakítanak át parkolókká.  

Ezen a területen a tervek szerint 22 parkoló kerül kialakításra, a beruházás pedig mintegy 45 millió forintból valósulhat meg. A parkolók között gyepsávot alakíttat ki az önkormányzat, amellyel a zöld felületek növelése a cél. A munkálatokat ráépítéses eljárással alakítják ki, amellyel teljes mértékben megóvják a környékbeli fák gyökérzetét. A rekonstrukció közelében lévő járdák is megújulnak, mintegy 400 négyzetméter felületen.  

(Webrádió)

Galériánk

Kereszttöltés utca szervizút felújítás Kereszttöltés utca szervizút felújítás
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!