TTE: elfogadhatatlan, hogy szakmai véleménynyilvánítást politikai alapú támadásnak minősítsenek

Belföld, 2020.06.29

Elfogadhatatlannak nevezte a Történelemtanárok Egylete (TTE) hétfőn, hogy szakmai véleménynyilvánítást politikai alapú támadásnak minősítette az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkára Facebook-bejegyzésében.

Rétvári Bence azt írta: durva, politikai alapú, szakmai érveket nélkülöző, szemlélet- és ízlésbeli támadás érte több médium felületén az átdolgozott történelemtankönyveket nem sokkal megjelenésük után.

A Történelemtanárok Egylete az MTI-hez eljuttatott közleményében hangsúlyozta, hogy állásfoglalásában kizárólag történész- és pedagógiai szakmai érveket fogalmazott meg.

A TTE véleményét összefoglalók gyakorló történelemtanárok és tankönyvszerzők, ezért - bár ezt furcsállja Rétvári Bence - az új tankönyvekről annak tanítási tapasztalata előtt is érdemi véleményt tudnak formálni - közölték.

Kiemelték: a szakmai szempontok szerint érvelő történelemtanárok véleménye mindenképp megfontolásra érdemes, ezért a szakmai érvek ütköztetésére nyilvános vitára hívják ki a tankönyv készítőit.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!