Új bölcsődét és bővített óvodát adtak át Koroncón

Belföld, 2023.08.23

Átadták Koroncó első bölcsődéjét, valamint a Magyar Falu program támogatásával bővült és megújult óvodát szerdán.

Új bölcsődét és bővített óvodát adtak át Koroncón Gyopáros Alpár, a Miniszterelnökség modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztosa, a térség fideszes országgyűlési képviselője elmondta, hogy a Bodza Bölcsőde a Település- és Területfejlesztési Operatív Program finanszírozásában épült meg, 310 millió forintból.

A Koroncói Tulipános Óvoda pedig egy csoportszobával bővült és felújították a játszóudvart a Magyar Falu programban nyert 156 millió forintból.

A kormánybiztos kiemelte: fontos ez a két fejlesztés a településnek, mert bár Koroncó nem a győri agglomeráció szoros része, ugyanakkor az elmúlt években egyre többen választották otthonul.

Ennek fényében a bölcsődei és az óvodai ellátásban is nagyobb kapacitásra van szükség. A bölcsőde szeptembertől "gyakorlatilag teljes kihasználtsággal fog működi" és az óvodát is "majdnem maximális kapacitással" indítják - fűzte hozzá.

Németh Zoltán, a Győr-Moson-Sopron vármegyei önkormányzat elnöke azt emelte ki, hogy a vármegyében az elmúlt években mintegy 8,5 milliárd forintból több mint ezer bölcsődei férőhelyet hoztak létre.

Hozzátette: a kormány támogatja a kistelepülések fejlődését, aminek fontos lépcsőfoka a bölcsődék létrehozása, mert segíti a szülőket a munkaerőpiacra történő visszatérésben.

Radicsné Kincses Mária (független) polgármester elmondta, hogy a Baptista Szeretetszolgálat fenntartásában működő Bodza Bölcsőde szeptembertől két csoportszobával indul, amelyekbe 14-14 gyermeket tudnak gondozni.

Felidézte: amikor 2013-ban a Baptista Szeretetszolgálattal elindították a családi napközit, tíz gyermekkel indult két csoport. Míg 2010-ben 2025-en laktak a településen, addig ma 2842-en.

A bölcsőde alapkövét 2021-ben tették le. A két csoportszoba mellett megépítették a kiszolgáló helyiségeket és egy játszóudvart is kialakítottak.

Az óvoda bővítéséről elmondta, hogy az új csoportszobával 110 gyermeket tudnak nevelni és gondozni.

Szilágyi Béla, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke azt hangsúlyozta, hogy a szeretetszolgálat a kormány stratégiai partnereként 14 ezer gyermekről és 28 ezer felnőttről gondoskodik az oktatási, nevelési, valamint a szociális intézményeiben.

(FOTÓ)
(MTI)

Galériánk

Új bölcsődét és bővített óvodát adtak át Koroncón Új bölcsődét és bővített óvodát adtak át Koroncón Új bölcsődét és bővített óvodát adtak át Koroncón Új bölcsődét és bővített óvodát adtak át Koroncón Új bölcsődét és bővített óvodát adtak át Koroncón
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!