Időjárás
meteoblue
TV műsor

Új buszokat állított forgalomba a Volánbusz Nógrád megyében

Belföld, 2021.11.04

Nyolc Credobus Inovell 12 típusú szóló autóbuszt állított forgalomba a Volánbusz Nógrád megyében; ezzel folytatták a járműállomány fiatalítását, miután az elmúlt hetekben további csuklós és szóló autóbuszokat is beszereztek - tájékoztatta a társaság csütörtökön az MTI-t.

Közleményében a Volánbusz emlékeztetett: az ország különböző pontjaira 3,4 milliárd forint értékben vásárolt 55 darab új jármű több ütemben, október közepéig folyamatosan érkezett, és kezdte meg szolgálatát a Volánbusz kötelékében.

A Nógrád megyében közlekedő környezetkímélő járművek összértéke közel 492 millió forint, az új buszoknak köszönhetően a szóló állomány átlagéletkora 12 évre csökken.

Hozzátették: a társaság folyamatosan fejleszti a megye helyközi közlekedését, aminek köszönhetően 2018 óta a most érkezett járművekkel együtt már 41 új helyközi autóbusz jár a térségben.

A Credobus Inovell 12 típusú buszok egyidejűleg 73 utas szállítására alkalmasak, légkondicionálóval, kamerarendszerrel, fedélzeti utastájékoztatóval, valamint az üléseken USB-töltőpontokkal felszereltek. A normál padlós kialakításnak köszönhetően rendelkezésre áll a poggyásztér is, az ultrakönnyű felépítés eredményeként pedig a járművek üzemeltetése gazdaságosabb, akár 15 százalékos üzemanyag-megtakarítás is elérhető velük a hagyományos kialakítású autóbuszokhoz képest - közölték.

A korszerű autóbuszokkal a Salgótarján - Budapest, Újpest Városkapu, Salgótarján - Szécsény, Salgótarján - Eger, illetve Salgótarjánból indulva a további célállomásokon a Cered, Miskolc, Szuha, Mátraalmás autóbuszvonalakon találkozhatnak az utasok.

A Volánbusz tájékoztatása szerint az idén lezárt beszerzések keretében csaknem 1700 jármű érkezik a társasághoz, jövőre pedig további 1000 új jármű fiatalíthatja majd a flottát.

A járműállomány-fejlesztések eredményeként 2022 végig a teljes autóbusz-állomány 40 százaléka megújul, a flotta átlagéletkora 8,28 évre csökkenhet.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!