Új elnöksége van a Magyar Rezidens Szövetségnek

Belföld, 2022.10.11

Vámosi Péter kardiológus-szakorvosjelöltet választotta a Magyar Rezidens Szövetség (MRSZ) elnökévé a szervezet tisztújító országos küldöttgyűlése - tájékoztatta a szövetség kedden az MTI-t.

A közlemény szerint az újonnan megválasztott elnök beszédében kiemelte, hogy az MRSZ által korábban javasolt, nemrég elfogadott vezető rezidensi rendszer új szintre emelheti a szakorvosjelöltek képviseletét. A vezető rezidensek ugyanis az egyetemeken szakképzésenként működő szakmai grémiumok tagjai is lesznek, így a döntéshozatali folyamatokban is képviselni tudják a helyi rezidensi érdekeket.

Az MRSZ-nek kiemelt feladata lesz az elkövetkező időben, hogy megtalálja azokat fiatal orvosvezetőket, akik ily módon segíteni tudják társaikat, és segítsen nekik feladatuk elvégzésében - írták.

Vámosi Péter szerint a korábbi változások finomítása és a tervezett átalakítások miatt jelentős módosulások várhatóak az egészségügyben.

Hozzátette, el kell kerülni, hogy az átalakítások kiszámíthatatlanná tegyék a fiatal orvosok életpálya-tervezését, így mindenekelőtt az ágazati változásoknak átláthatónak kell lenniük a rezidensek és összességében az egészségügyben dolgozók számára.

Azt mondta, a szakorvosi bérek esetleges differenciálása során hangsúlyos szempontnak kell lennie a rezidens orvosok oktatásának, hogy a szakorvosok minél inkább motiváltak legyenek a fiatalok oktatásában, és minél kisebb legyen az esélye a hálapénzes időszak visszatérésének.

A közlés szerint a tisztújító közgyűlésen jelen volt Takács Péter egészségügyi államtitkár, aki kiemelte, hogy a jövőben is számít az MRSZ javaslataira, és rendszeresen egyeztetni kíván a rezidensek érdekképviseletével.

Az MRSZ két alelnöke Hegedűs Tamás fogpótlástan-szakfogorvosjelölt és Illésy Lóránt sebész-szakorvosjelölt lett.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!