Új gyalogátkelő lesz az Örs vezér terénél, a Kerepesi úton

Belföld, 2024.05.21

Új gyalogos-átkelőhely létesül az Örs vezér terénél: a Budapest Közút lebonyolításában zajló beruházásnak köszönhetően akadálymentesen, kényelmesen és biztonságosan lehet majd átkelni a Kerepesi úton - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden az MTI-vel.

Közleményük szerint a zebrát a Sugár és az Árkád bevásárlóközpont között alakítják ki.

A fővárosi önkormányzat megfelelve a többször kifejezett igényeknek, kiemelt feladatként kezeli a gyalogátkelőhely kialakítását, és a közösségi költségvetésből biztosít rá forrást - írták.

A BKK közölte: a jelzőlámpás gyalogátkelőhelyet a Kerepesi úton a meglévő kerékpáros átvezetéssel párhuzamosan alakítják ki, süllyesztett szegélyű, taktilis figyelmeztető és tájékoztató jelekkel ellátott burkolat segíti majd az akadálymentes és biztonságos átjutást, továbbá a Kerepesi úton új középsziget épül és a meglévő gyalogátkelők burkolati jeleit újrafestik.

A már folyamatban lévő építési munka előreláthatólag hat hétig tart, és a kivitelező több ütemben végzi el.

A projekt megvalósítása szükségszerűen ideiglenes forgalmi változásokkal jár, de irányonként két-két forgalmi sáv mindig járható lesz a Kerepesi úton - olvasható a BKK közleményében.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!