Új szakember vezeti a Continental szegedi gyárát

Belföld, 2024.03.12

Sven Meiert követve februártól Horváth Sándor vezeti a Continental szegedi gyárát, ahol textilerősítésű hevedereket és extrém körülményekre tervezett olajipari és tengeri tömlőket fejlesztenek és készítenek - tájékoztatta a cégcsoport az MTI-t.

Horváth Sándor A közlemény szerint Horváth Sándor pályafutását a szegedi telephelyen gyakornokként kezdte, majd 2007-től technológusként, két évvel később pedig már termelésirányítóként erősítette a Continental csapatát. Ezt követően üzemeltetési és folyamatfejlesztési vezetőként dolgozott. 2022 és 2023 között globális feladatokat látott el, a Continental heveder üzletágának folyamatfejlesztési vezetőjeként. 2023-ban tért vissza Szegedre a tömlőüzem operatív igazgatójaként.

Elődje, Sven Meier 2020 júniusától állt a vállalat szegedi gyárának élén. Magyarországi megbízatásának lejártát követően, az év elejétől a Continental vinnhorsti üzemének gyárigazgatói posztját tölti be.

A ContiTech Rubber Industrial Kft. több mint ötvenéves múltra tekint vissza és a gyár 2004 óta működik a magyarországi Continental csoport tagjaként.

A cég tájékoztatása szerint a szegedi gyárban három fő tevékenységet végeznek. A keverőüzemben évente mintegy 13 ezer tonna gumiipari alapanyagot állítanak elő. Itt készítik a világon a legtöbb - a főként az építőiparban és kikötőkben alkalmazott - textilbetétes hevedert, évente több mint 500 kilométert. Az árbevétel jelentős részét a nagyon magas műszaki hozzáadott értéket tartalmazó, egyedileg a megrendelők igényeinek megfelelően gyártott olajipari tömlők adják. Évente mintegy 1500 tonna olajipari tömlő készül Szegeden, melyeknek a legszigorúbb biztonsági elvárások mellett olyan speciális igényeknek kell megfelelniük, mint a 3000 méteres tenger alatti mélység vagy a mínusz 40 fokos hőmérséklet. E szegmensben a gyártás mellett a fejlesztés központja is Szegeden működik.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a mintegy 570 alkalmazottat foglalkoztató ContiTech Rubber Industrial Kft. értékesítésből származó nettó árbevétele 2022-ben 58,765 milliárd forint volt, ami több mint 54 százalékkal haladta meg az előző évit. A 2022-es árbevétel több mint 95 százaléka exportból származott. A vállalkozás adózott eredménye 2021-ben 6,35 milliárd, 2022-ben 21,718 milliárd forint volt.
(MTI)

Címkék

Continental Horváth Sándor ContiTech Rubber Industrial Kft.
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!