Új tűzoltólaktanyát épít Nagyigmánd

Belföld, 2017.03.14

Megkezdődött egy új tűzoltólaktanya építése Nagyigmándon. A létesítmény felépítése és berendezése, valamint környezetének felújítása 500 millió forintos, sajáterős önkormányzati beruházás - mondta el a Komárom-Esztergom megyei település polgármestere kedden az MTI-nek.

Hajduné Farkas Erika (független) hozzátette, a tűzoltók idén ősszel költözhetnek be a három szerállásos, modern laktanyába, amelyet korszerű híradós eszközökkel, oktatóteremmel és pihenőszobával szerelnek fel. Az új épületből a járművek a 8136-os főútra hajthatnak ki, így csökken a tűzoltók kivonulási ideje.

A Nagyigmándi Önkormányzati Tűzoltóság mintegy tízezer ember mentési és tűzvédelmi feladatait látja el, a nagyközségen túl még hat környező településen. Az intézményt a nagyigmándi önkormányzat tartja fent, a működtetéshez évente 29 millió forint állami támogatást kapnak, amely az idén hétmillió forint egyszeri juttatással egészül ki.

A polgármester elmondta, a szolgálatnak a kivonuláshoz három járműve van, az egyik a legkorszerűbb Mercedes gépjárműfecskendő. A tűzoltóság jelenlegi épülete már nem felel meg a jogszabályoknak, ezért határozta el a község egy új laktanya építését.

Az átadást szeptember közepére tervezik, a nagyigmándi tűzoltóság fennállásának 125. évfordulója alkalmából. Az épületre és a laktanya felszerelésére 200 millió forintot fordítanak. További 300 millió forintos beruházás az új intézmény környékén a közvilágítás, a parkolók és a csapadékvíz-elvezetés kialakítása - ismertette Hajduné Farkas Erika.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!