Újabb óvodát újítottak fel Szegeden

Belföld, 2022.05.31

Uniós támogatással, 172 millió forintból korszerűsítették Szegeden a Gyertyámos Utcai Óvoda épületét, a városban az elmúlt öt évben tíz óvodát újítottak fel mintegy 3,8 milliárd forintból - tájékoztatta az önkormányzat az MTI-t.

Gyertyámos utcai óvóda A közlemény szerint a szegedi óvodafejlesztési program keretében megvalósított beruházáshoz a 89 millió forint európai uniós támogatáson felül az önkormányzat 83 millió forint önerőt biztosított.

Az 1960-as években épült, 102 férőhelyes, kétszintes, lapos tetős, téglaépítésű, csaknem 600 négyzetméteres épületben négy csoportszoba található. A beruházás során megtörtént a homlokzati falak utólagos hőszigetelése, a lapostető hő- és vízszigetelése, a tetőre napelemet telepítettek. A projekt keretén belül cserélték a nyílászárókat, a csoportszobák külső árnyékolást kaptak, a bejárat fölé új előtető készült.

Az akadálymentesített épületben korszerűsítették a földszinti vizesblokkot, a melegítő- és a tálalókonyhát is felújították, átalakították. Korszerűsítették az elektromos hálózatot és a világítási rendszereket. A festés mellett válaszfalak elhelyezésével új helyiségeket alakítottak ki.

Az épület felújítását a szegedi Alp-Favill '96. Kft. végezte el.

2017 óta Szegeden tíz óvodaépület rekonstrukciója fejeződött be, jelenleg zajlik a Tarjáni és a Gedói Óvoda korszerűsítése. Ezekre az önkormányzat bruttó 3,782 milliárd forintot fordított, amelyből 746 millió forint saját forrás volt. A tervek szerint a fejlesztés a Felsővárosi óvoda energetikai korszerűsítésével folytatódik - áll a közleményben.

Fotó: Archív
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!