Újra biztonságosan használható a szegedi Belvárosi temető

Belföld, 2018.08.02

A vihart követő helyreállítás után újra biztonságosan használható a szegedi Belvárosi temető - közölte Botka László (MSZP) csütörtökön a helyszínen.

A polgármester sajtótájékoztatóján elmondta, pénteken délután vihar csapott le a temetőre, a több mint 100 kilométeres óránkénti sebességű szél 34 nagy fát csavart ki tövestül, és több százat megrongált. A viharban 150 sír sérült meg, ezek harmada súlyosan, például összetört a fedlapja - közölte a politikus.

Az önkormányzat teljes egészében vállalja a megsérült síremlékek helyreállításának költségét, ez összesen 20 millió forintra tehető - tudatta a polgármester.

Botka László hangsúlyozta, mivel a síremlékek magántulajdonban vannak, a munkálatokat - a közvetlen balesetveszély elhárítását leszámítva - csak a hozzátartozók engedélyével kezdhetik meg. A temetőgondnokság hétfőtől ezért megerősített ügyeletet tart.

A polgármester kitért arra, az önkormányzat rendelkezik biztosítással, ám ennek hatálya nem terjed ki az ilyen típusú kárra.

Molnár Tamás, a temető vezetője elmondta, az országban korábban nem volt példa arra, hogy az önkormányzat magára vállalja egy vihar során megrongálódott sírok helyreállítását.
(MTI)

Címkék

Szeged Vihar
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!