Ukrajnai háború - Origo: Orbán Viktor három napra a magyar-ukrán határra költözik

Belföld, 2022.03.16

Orbán Viktor miniszterelnök három napra a magyar-ukrán határra költözik, ahol személyesen követi az eseményeket, a rendőrök, a katonák, a katasztrófavédelem munkáját és szervezi a védekezést - számolt be szerdán az Origo.

Ukrajnai háború - Orbán Viktor: ne a magyarokkal fizettessék meg a háború árát! A kormány - az internetes portál információi szerint - minden eddiginél nagyobb menekülthullámra számít, ezért is indult Orbán Viktor a határra.

A munka központja a debreceni laktanyában lesz a következő három napban - írták.

A kormányfő erről a Facebook-oldalán is közzétett egy videót. Orbán Viktor úgy fogalmazott, a háború nem csitul, hanem kiterjed, és ahogy a háború kiterjed, fennáll annak a veszélye, hogy a jövő héten még többen érkeznek majd Magyarországra, és ez óriási kihívás elé állít bennünket.



A miniszterelnök hozzátette: azért jönnek ilyen sokan, mert már nemcsak a háború elől, hanem a háborúból is menekülnek az emberek. A kormány büszke arra, hogy eddig minden menekültnek segítséget tudott nyújtani - húzta alá Orbán Viktor.

Hangsúlyozta: a következő három napban megszervezik a jövő hét védekezését, hogy továbbra is képesek legyenek minden bajbajutottnak segítséget nyújtani.
(MTI)

Címkék

Orbán Viktor
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!