Vádat emeltek a feleségét megfojtó szegedi férfival szemben

Belföld, 2024.03.11

Védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés miatt emelt vádat a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség azzal a 45 éves szegedi férfivel szemben, aki 2022 novemberében megfojtotta alvó feleségét.

Gyilkosság Szegeden A vádhatóság hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményben azt írta: a férfi 2019 óta élt házasságban a nővel; kapcsolatuk a közös gyermekük születése előtti időben kezdett megromlani, egyre többször veszekedtek; előfordult, hogy a férfi hosszabb időre elköltözött családjától úgy, hogy a felesége csak később tudta meg, hol tartózkodik. A házasságuk válságba került, 2022 tavaszától veszekedéseik állandósultak.

A férfi a feleségével és közös gyermekükkel 2022. november 15-én Szegeden tartózkodott; a kora éjszakai órákban vita, hangos szóváltás alakult ki közöttük. A vitát követően a nő a hálószobában elaludt; a férfi az ágyon fekvő, alvó felesége mellkasára térdelt, két kézzel megragadta a nyakát és addig szorította, amíg a nő nem mozdult; a nő a helyszínen meghalt - közölték, megjegyezve: a gyermek a lakás másik szobájában aludt, a cselekményt nem észlelte.

Az ügyészség a büntetlen férfival szemben fegyházban letöltendő szabadságvesztés büntetésre, közügyek gyakorlásától eltiltásra és a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből történő kizárásra tett indítványt - tájékoztattak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!