Választás 2018 - DK: tömegesen lehet csalni a határon túli magyarok szavazataival

Belföld, 2018.04.04

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint szervezetten és tömegesen lehet csalni a határon túli magyarok levélszavazataival. A párt azt ígéri, ha kormányra kerül, utólag egyenként ellenőrzi ezeket a voksokat.

A DK ügyvezető alelnöke szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a Délvidéken például a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) "szegődött a Fidesz zsoldjába". Molnár Csaba helyi sajtóhírek alapján közölte: a szervezet aktivistái járják az országot, hogy "segítsenek" a szavazólapok kitöltésében, de eközben arra buzdítják a választókat, hogy voksoljanak a Fideszre.

A kampányfőnök arra is kitért, hogy a szavazatok leadása után a VMSZ több vajdasági magyart is megkeresett azzal, hogy miért nem a Fideszre voksolt. Ehhez viszont ki kell nyitni a borítékokat, bár sokszor még erre sincs szükség: a szervezet aktivistái ugyanis azt kérik a helyi magyaroktól, hogy ne ragasszák le a borítékaikat - tette hozzá.

Molnár Csaba úgy folytatta: Erdélyben pedig arra igyekeznek rávenni a magyarokat, hogy ne postán adják fel a leveleket, hanem vigyék azokat az úgynevezett Demokrácia Központokba, amelyeknek azonban nincsen közjogi státusza. Semmi nem garantálja a szavazás titkosságát, ahogy azt sem, hogy a szavazatok eljutnak Magyarországra - mondta az ügyvezető alelnök.

Hangsúlyozta, hogy a DK egy korábbi megkeresésére válaszolva a Nemzeti Választási Iroda is elismerte, hogy fennáll a csalás lehetősége.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!