Vallásturisztikai szakirányú továbbképzést indít ősztől az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem

Belföld, 2024.06.14

Vallásturisztikai szakirányú továbbképzés indul az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen - jelentette be pénteken, a képzés elindításáról szóló dokumentum ünnepélyes aláírása alkalmából a Nemzeti Vallásturizmus Intézkedési Terv megvalósításához szükséges intézkedések koordinációjáért felelős miniszteri biztos Egerben.

Vallásturisztikai szakirányú továbbképzést indít ősztől az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Nacsa Lőrinc köszöntőjében arról beszélt: ez több lesz, mint egyszerű idegenvezető, illetve turisztikai szakember képzés, mert itt nem csupán a szakmát, hanem a vallási területhez szükséges lelkiséget is el kell sajátítani.

A kormány kiemelten támogatja az egyházak értékmegőrző munkáját - mondta. Hangsúlyozta: az egyházakra a múltból rájuk maradt értékes, ápolandó kincsek vannak bízva, amelyeket komoly felelősség bemutatni. Nem öncélúan, hanem úgy, hogy a turisták találkozhassanak ezeken a helyeken egymással, a Jóistennel és évszázados értékekkel, mert ez nem csupán az örökségünk, hanem a jövőnk is - tette hozzá. Szavai szerint a magyarországi vallásturisztikai célpontok és zarándokhelyek egyik legnagyobb versenyelőnye Európában, hogy itt élő közösségeket találnak a látogatók. A kormány azért támogatja a vallásturisztikai képzés elindítását, mert fontosnak tartja, hogy képzett szakemberek vegyenek részt ebben a munkában, hiszen a hazai zarándok- és vallásturizmus az ide látogatók és a magyar emberek lelki javát szolgálja - fogalmazott.

A képzés nem csupán az arra jelentkezők, de a helyszínek és a látogatók számára is hozzáadott érték lesz és remélik: ennek köszönhetően tovább növekszik a turizmusnak ez a különleges ága, amely egyúttal a keresztény Magyarország és Európa megőrzéséhez is hozzájárul - húzta alá a miniszteri biztos. Közölte: a kormány a szakirány elindításának támogatása mellett ösztöndíjrendszert is kínál annak érdekében, hogy egyházak és szerzetesrendek munkatársai is el tudják végezni a képzést. Jelezte: az oktatás két féléves lesz és gyakorlatorientált, így nem csupán az egyetem falai között, hanem külső partnereknél is zajlik majd.

(FOTÓ)
(MTI)

Galériánk

Vallásturisztikai szakirányú továbbképzést indít ősztől az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Vallásturisztikai szakirányú továbbképzést indít ősztől az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Vallásturisztikai szakirányú továbbképzést indít ősztől az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!