Vedd fel a harcot a mitesszerek és a tág pórusok ellen!

Belföld, 2022.09.18

Egyes zavaró bőrhibákat egyéni sajátosságok, a genetika, de a táplálkozásunk és a nem megfelelő bőrápolás is okozhatja, így nem kell belenyugodni, van remény a korrigálására.

Pattanás A bőr szerkezetének velejárói a pórusok és a faggyútermelés is, amelyekre a normál mértékig szükség van. Esztétikailag akkor válnak zavaróvá, amikor szemmel látható elváltozásokat, bőrhibákat okoznak.  

Szerencsére a szépségipar fejlődésével ma már hatékony megoldások léteznek a különféle nyugtalanító bőrproblémákra, természetes szerek és mesterséges beavatkozások egyaránt rendelkezésre állnak, így ki-ki megtalálhatja a számára legkedvezőbbet.

Ints búcsút a mitesszereknek, tág pórusoknak!

A MediNatural pattanások, mitesszerek elleni készítményei természetes és tökéletes megoldást nyújtanak azok számára, akik a bőrápolásban a naturális hatóanyagokat részesítik előnyben, és eredményt szeretnének.  

A pórusok jelenléte, a bőr faggyútermelése természetes jelenség, amelyekre a bőr védelmében van szükség. A pórusokon keresztül jut a bőr felszínére a hidratáltságot, védelmet, optimális kémhatást biztosító faggyú. Gond akkor van, ha valamilyen oknál fogva a pórusok eltömődnek. Ez a pórusok kitágulását vagy mitesszerek kialakulását okozhatja.  

A tág pórusok sajnálatos módon genetikailag meghatározottak is lehetnek, illetve az idő előrehaladtával, a bőr feszességének, rugalmasságának csökkenésével is összefügghetnek, ez esetben nem sokat tudsz tenni ellenük, de az esetek nagy részében csupán a pórusok eltömődése, a faggyú kiürülése okozza, ami ellen hatásos ellenszerekkel védekezhetsz.

Melyik bőrtípusra jellemzők a problémák?

A kevert, a T-vonalon (homlok-orr-áll tengelyen) zsírosodó bőr leggyakoribb problémája a mitesszeres, tág pórusú bőr, de a bőröregedés, bizonyos hormonális változások jele is lehet. Az ok megtalálása közelebb visz a probléma megoldásához, de vannak kozmetikumok, amelyek szinte biztosan segítenek.

Hogyan tehetsz a tág pórusok ellen?

A megfelelő arcápolási rutin kialakítása, a bőrtípusnak megfelelő kozmetikumok kiválasztása kulcsfontosságú a megelőzés szempontjából. A siker érdekében ajánlott hámlasztó, mélytisztító és pórusösszehúzó hatóanyagokat tartalmazó készítményeket használni.

A kímélő esti arctisztítást gyengéd hámlasztással, vagyis a felesleges faggyú és az elhalt hámsejtek eltávolításával célszerű folytatni, amellyel megakadályozható a pórusok eltömődése. A nagyrészt gyümölcssavakat tartamazó készítmények felgyorsítják a sejtek megújulását, ezáltal megújítják a bőrt, tisztítják a pórusokat. A tág pórusok és mitesszerek elleni kezelés elsődleges hatóanyaga a niacinamid, amely

  • feszesít, így csökkenti a pórusok méretét,
  • szabályozza a faggyútermelést,
  • hidratál,
  • egységes bőrképet biztosít.

Kényeztesd bőrödet mattító, tisztító krémpakolással, megfelelő hatóanyagok lehetnek a teafa, a zöld agyag, az orvosi szén.  

Mindezek mellett persze ne feledd, hogy a bőr táplálását, hidratálását belülről is támogatni kell a siker érdekében.  

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!