Vezetőváltás az MCC Klímapolitikai Intézeténél

Belföld, 2024.02.19

Calum TM Nicholson-t nevezték ki a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Klímapolitikai Intézetének új igazgatójává - tudatta a szervezet hétfőn az MTI-vel.

Az intézet közleménye szerint a brit professzor a diplomáit a Cambridge Egyetem Trinity College-ban, illetve az Oxfordi Egyetem St. Antony's College-ban szerezte, PhD fokozatát kiterjedt társadalomföldrajzi kutatásai eredményeképpen kapta kézhez.

Hozzátették: a szakember fő vizsgálati területe a klíma- és a környezetváltozás emberi társadalmakra és gazdasági folyamatokra gyakorolt hatása. E témában megjelent legutóbbi publikációja a Bloomsbury kiadó gondozásában 2023 szeptemberében megjelent, Climate Migration: critical perspectives for law, policy, and research című könyve, amelyet Benoit Meyerrel, a Hong Kong-i Kínai Egyetem Jogtudományi Karának professzorával jegyeznek közösen.

A vezetőváltás oka, hogy a Klímapolitikai Intézet korábbi igazgatóját, Litkei Mátét az MCC kommunikációs igazgatójává nevezték ki; Litkei Máté 2021. januárjától töltötte be a környezeti fenntarthatósággal foglalkozó elemzőintézet vezetését - írták.

Közölték azt is, hogy az MCC égisze alatt jelenleg hat kutatóintézet működik: a Klímapolitikai Intézet mellett a Migrációkutató Intézet, a Magyar-Német Intézet az Európai Együttműködésért, a Tanuláskutató Intézet, az Ifjúságkutató Intézet és a Magyar Összetartozás Intézete.

Az említett szervezetek klasszikus think-tank tevékenységet végeznek: oktatnak, szakmai eseményeket szerveznek, kutatásokat végeznek, könyvet adnak ki, médiaszerepléseken, tudományos publikációkon, rendezvényeken keresztül részt vesznek a hazai és a nemzetközi szakpolitikai diskurzus irányításában - írták, hozzátéve, hogy az intézetek tevékenységét Kitta Gergely intézetekért felelős igazgató fogja össze.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!