TV műsor

Virágvasárnapra helyreállítják a debreceni Nagytemplom megrongált úrasztalát

Belföld, 2020.03.31

Virágvasárnapra helyreállítják a debreceni Református Nagytemplom úrasztalát, amelyet megrongált egy betörő - közölte az egyházközség kommunikációs referense kedden az MTI-vel.

Virágvasárnapra helyreállítják a debreceni Nagytemplom megrongált úrasztalát Lucski Zsófia közleményében emlékeztet rá, hogy hétfő este egy 30 éves férfi betört a Nagytemplomba. A helyszínre elsőként érkező lelkipásztor, majd a rendőr azt látta, hogy az úrasztalánál imádkozik és a bibliából olvas a betörő, aki amikor észlelte, hogy már nincs egyedül, ingerülten rongálni kezdte a Nagytemplom berendezését.

Mivel a Református Nagytemplom műemlék épület, az úrasztala és az egyik megsérült ajtó javításához restaurátor, asztalos, rézműves és lakatos munkáját is igénybe kell venni. A biztosító megkezdte a károk felmérését.

Mindent megtesznek azért, hogy április 5-én a 10 órakor kezdődő virágvasárnapi istentisztelet online közvetítésében semmilyen fennakadást ne okozzon a hétfői rongálás - írták az egyházközség közleményében.
(MTI)

Galériánk

Virágvasárnapra helyreállítják a debreceni Nagytemplom megrongált úrasztalát Virágvasárnapra helyreállítják a debreceni Nagytemplom megrongált úrasztalát Virágvasárnapra helyreállítják a debreceni Nagytemplom megrongált úrasztalát
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!