Voks 24 - A Fidesz szerint Borbély Lénárd csepeli polgármester az ellenzékkel kötött szövetséget

Belföld, 2024.03.20

Élesen bírálta Borbély Lénárdot az MTI-hez eljuttatott közleményében a csepeli Fidesz, a XXI. kerületi polgármester szerintük a baloldali ellenzékkel kötött szövetséget, és így indul a júniusi önkormányzati választáson.

A pártszervezet szerint "Borbély Lénárd végleg elmagyarpéteresedett",( ...) ugyanúgy a Soros által kitartott balos média sztárja lett, mint Magyar Péter." Hozzátették: Borbély Lénárd "ördögien megkomponált, irigységre, gyűlöletre alapozott hazugságokkal támadja a Fideszt és annak alelnökét, Németh Szilárdot".

A Fidesz csepeli szervezete több sajtóorgánumot felsorolva azt írta, hogy azok "kritikátlanul, ellenőrizetlenül, sőt Borbélyból hőst, áldozatot, +nagyszerű jobboldali politikust+ kreálva, lelkendezve közlik a polgármester hazugságait".

Felhívták a figyelmet arra, hogy Borbély Lénárd - Magyar Péterrel ellentétben - ugyan még nem támadja a kormányt, a kampányban egyelőre még csak Németh Szilárd az ellenség. Úgy fogalmaztak: "Tőle reszket, nehogy a választókerületi elnök visszatérjen az önkormányzati politikába."

"Borbély a választók megtévesztésével fenn akarja tartani azt a látszatot, hogy ő bizony az Isten, haza, család rendíthetetlen letéteményese"- írták, megjegyezve, mindez nem véletlen, "tudja ő is, hogy eddigi politikai karrierjét a Fidesznek és személyesen Németh Szilárd támogatásának köszönhette".

Közölték: Borbély Lénárd és három alpolgármestere, a teljes baloldallal - a Momentum, DK, MSZP összes képviselője, "ideértve a Fidesz-KDNP árulóit is - előre lezsírozva, közösen szavazták meg a kampányköltségvetést". Dukán András, a Momentum és a Gyurcsány-párt polgármesterjelöltje közösségi oldalán számolt be arról, hogy "sikerült Borbély Lénárddal üzletet kötnie". A polgármester adott a baloldalnak 1 milliárd forint közpénzt, s ők cserébe megszavazták, hogy Borbély Lénárd továbbra is minden kerületi költségvetési pénzt szabadon, ellenőrizetlenül, elszámolatlanul "nyúlhasson le" magán- és kampánycéljaira egyaránt - fejtették ki.

Úgy látják, ezzel "Csepelen is nyilvánossá vált a Borbély-Gyurcsány tengely, Borbély Lénárd és a dollárbaloldal már nemcsak a Soros-médiában fonódik össze, hanem Csepel megszállásában kifosztásában, a közpénzek szisztematikus lenyúlásában is."

Minden, "eddig hazugságokkal átvert (...) csepeli polgár, fideszes és nem fideszes világosan láthatja", hogy Borbély Lénárd és Dukán András ma már nyílt koalícióban vág neki az önkormányzati választásnak - zárul a közlemény.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!