Voks 24 - A Jobbik is leadta az EP-választáson induláshoz szükséges ajánlásokat

Belföld, 2024.05.03

A Jobbik-Konzervatívok képviselői is leadták a párt európai parlamenti (EP-) választáson való indulásához szükséges ajánlásokat a Nemzeti Választási Irodán (NVI) péntek délután.

Voks 24 - A Jobbik is leadta az EP-választáson induláshoz szükséges ajánlásokat Az ezt bejelentő sajtótájékoztatón Gyöngyösi Márton, a Jobbik-Konzervatívok elnöke, a párt európai parlamenti képviselője elmondta: a szükséges 20 ezernél több, legalább 23 ezer szignót nyújtottak be hitelesítésre a választási szerveknek.

A politikus arról beszélt: az aláírásgyűjtés kéthetes időszakában arra törekedtek, hogy aktivistáik, önkormányzati és országgyűlési képviselőik minél több polgárral találkozzanak és beszélgessenek.

Hangsúlyozta: tragikus a közélet állapota, a magyar emberek nehéz helyzetben vannak, ám megvan bennük az igény arra, "hogy szakmai programokkal kínáljunk alternatívát a Fidesz rendszeréhez képest".

Róna Péter, a párt EP-listavezetője hangsúlyozta: Brüsszelbe kijutva hármas cél vezérli majd munkáját. Szeretné elérni, hogy Magyarország teljes jogú tagja maradjon az Európai Uniónak, akárcsak azt, hogy - a nekik közvetlenül juttatott uniós forrásokon keresztül - erősítsék az önkormányzatokat, a magyar fizetéseket pedig zárkóztassák fel az európai bérekhez.

(FOTÓ)
(MTI)

Galériánk

Voks 24 - A Jobbik is leadta az EP-választáson induláshoz szükséges ajánlásokat Voks 24 - A Jobbik is leadta az EP-választáson induláshoz szükséges ajánlásokat Voks 24 - A Jobbik is leadta az EP-választáson induláshoz szükséges ajánlásokat
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!