Voks 24 - Dobrev Klára tisztességes fizetéseket, nyugdíjakat, európai egészségügyet és oktatást ígért

Belföld, 2024.05.10

Tisztességes fizetéseket, nyugdíjakat, európai egészségügyet és oktatást ígért a DK-MSZP-Párbeszéd európai parlamenti (EP)-választási listavezetője ajkai kampányrendezvényén pénteken.

Voks 24 - A DK-MSZP-Párbeszéd kampányrendezvénye Ajkán Dobrev Klára a Facebook-oldalán közvetített beszédében úgy fogalmazott, június 9-én az embereknek arról kell dönteniük, hogy milyen országot szeretnének. A politika nem valóságshow, hanem a valóságról való döntés - hangoztatta.

Az ellenzéki politikus az "Európai Egyesült Államok" létrejöttét szorgalmazta, mert vélekedése szerint a szorosabb európai együttműködés jobb életet biztosíthatna az embereknek.

Szerinte Európában már felismerték, hogy az emberek hétköznapi problémáival kell foglalkozni, és az unió az elmúlt évek sok nehézsége ellenére ma erősebb és egységesebb, mint korábban. Dobrev Klára szerint azért, mert minden válságra úgy reagált, hogy még szorosabbra fűzte az együttműködést és az összefogást.

A DK-s EP-képviselő szerint egy még szorosabb összefogás segíthet abban, hogy a munkavállalók ne legyenek kiszolgáltatva a multiknak, az akkumulátorgyártóknak és tisztességes fizetéseket kapjanak.

Dobrev Klára európai minimálbért, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai oktatást és családtámogatási rendszert ígért.

Azt mondta, szerinte "ma nincs olyan terület, ahol Magyarország jobban teljesít, mint 2010 előtt, sem az egészségügy, sem az oktatás, sem az agrárium" nem ilyen. "Csak körbe kell nézni és látható, hogy miközben korábban Közép-Kelet-Európa irigyelt országa voltunk, ma a román fizetések is jobbak és a román egészségügy is jobb, mint a magyar" - vélekedett.

Egész Európa tudja, hogy az emberekre kell költeni, kivéve "a gyevi bírót" - fogalmazott.

A választásokon induló többi pártnak üzenve azt mondta, hogy "csak az az ellenzéki, aki Orbánt és az Orbán-rendszert akarja leváltani". A június 9-i voksolás tétjének nevezte azt, "hagyjuk-e, megerősítjük-e azt az orbáni politikát, amelyben a a nemzeti szuverenitás leple alatt kirabolják az országot".

"Erős Európa, erős Magyarország, közös haza, erre kérünk felhatalmazást" - mondta.

Az önkormányzati választás kapcsán arról beszélt, ahogy öt évvel ezelőtt, úgy most sem izgul azért, hogy Ajkán Schwartz Béla fog nyerni és szerinte 2019-ben az ellenzéki összefogással "több mint 3 millió embert szabadítottak fel", ezt követően pedig "megtáltosodtak".

Beszéde végén a hárompárti - MSZP-DK-Párbeszéd - koalícióra való szavazásra buzdított, ha - mint fogalmazott - "nem akarjuk, hogy Orbán rendszere még húsz évig a nyakunkon maradjon".
(MTI)

Galériánk

Voks 24 - A DK-MSZP-Párbeszéd kampányrendezvénye Ajkán Voks 24 - A DK-MSZP-Párbeszéd kampányrendezvénye Ajkán Voks 24 - A DK-MSZP-Párbeszéd kampányrendezvénye Ajkán
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!