Voks 24 - LMP: uniós jogszabályi környezet szükséges az éghajlat változás megfékezésére

Belföld, 2024.04.19

Az LMP zöld programjának megvalósításához kéri az állampolgárok támogatását a június 9-i EP-választáson.

Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke pénteki online sajtótájékoztatóján elmondta: az LMP kidolgozta azt a zöldprogramot, amit képviselni szeretne az Európai Parlamentben. A párt honlapján elérhető program célja, hogy olyan uniós jogszabályi környezet legyen, ami biztosítja az éghajlatváltozás gyorsulásának a megfékezését, az élelmiszerbiztonságot, a zöld felületek, az erdők megóvását, a vizek mennyiségének és minőségének megőrzését egy élhető jövő érdekében - sorolta.

Az LMP társelnöke rámutatott: a június 9-i EP-választáson egyetlen zöld lista lesz, amire szavazni lehet, ez az LMP - Magyarország Zöld Pártjáé.

Kiemelte: a közelmúltban egyértelművé vált, hogy a Párbeszéd nem mer önállóan elindulni, ahogy az elmúlt tíz évben egyetlen alkalommal sem volt bátorsága ehhez, inkább azt vállalta, hogy a DK zöld tagozatává válik.

Schmuck Erzsébet szerint ez azért érdekes, mert néhány hónapja még azzal kampányolt Tordai Bence, a Párbeszéd politikusa az LMP ellen, hogy a DK zöldtagozata. "Lehet trollkodni, lehet hazudni, de az idő mindent megmér" - fogalmazott az ellenzéki politikus.

Schmuck Erzsébet rámutatott: a zöldpolitika és a zöld szempontok érvényesítésére minden eddiginél nagyobb szükség van Magyarországon és az unió intézményeiben egyaránt.

Kiemelte: a klímaváltozás gyorsulása egyre több tragédiát okoz Magyarországon is. Kitért az elmúlt hetek szokatlan időjárására, előbb nyári meleg, majd visszacsöppentünk a télbe, és ki tudja milyen nyár várható. Szólt az aszályos időjárás, illetve az azt kiszámíthatatlanul váltó villámárvizek, jégeső veszélyéről. A lakosság egészsége is megsínyli ezt a szélsőséges időjárást - jegyezte meg.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!