Voks 24 - Mindenki Magyarországa Néppárt: a tisztesség útját járjuk

Belföld, 2024.04.12

Sem a jelenlegi kormányoldal, sem az ellenzék útját nem kívánja követni a Mindenki Magyarországa Néppárt (MMNP), hiszen van egy harmadik lehetőség is, "a tisztesség útját" járni - mondta a szervezet pénteki budapesti sajtótájékoztatóján a párt egyik európai parlamenti képviselőjelöltje.

Ember Péter Pál elmondta: uniós programjuk legfontosabb alapvetése az igazság, az egészség, a biztonság és a tervezhető jövő elve.

Megemlítette: közös európai egészségügyi minimum bevezetését sürgetik a regionális különbségek csökkentése érdekében, a tervezhető jövő megteremtéséért pedig azt szeretnék elérni, hogy az uniós pályázati források közvetlenük jussanak el a kis- és középvállalkozásokhoz.

Emellett "szürkeállomány-védelmi programot" hirdetnek, amelynek lényege az oktatás és a kutatás fejlesztése - tette hozzá.

Molnár Róbert alelnök azt mondta, olyan rendszerre volna szükség, ahol a központi kormányzat partneri viszonyban áll az önkormányzatokkal. Közölte, polgármesterként két évtizede látja az önkormányzati szféra válságát és azt, hogy az államgépezet egy ideje rossz irányba fejlődik.

Kormányoldalon kereszténységről beszélnek, miközben "irgalmatlan lett ez az ország", a társadalom pedig mélyebb válságban van, mint a rendszerváltás előtt - fogalmazott.

Szalma Botond alelnök, kampányfőnök szerint jót tett a hazai belpolitikai "állóvíznek" Magyar Péter felbukkanása, és ő az első "a Fideszből és a NER-ből lelépett politikus", aki visszaigazolta, hogy helyes volt mindaz, amit pártjuk a "maffiaállam" leépítéséről mondott.

Hozzátette: remélik, hogy sikerül felrázni az apátiába süllyedt ellenzéki és passzív szavazókat. Jelezte, hogy szívesen működnek együtt Magyar Péterrel és pártjával, ám az MMNP "nem kíván megállni a kormánybuktatásnál", mert szerintük rendszert kell váltani, ennek pedig része a tényleges elszámoltatás.

Szövetséget, együttműködést ajánlunk - jelentette ki Szalma Botond, hangsúlyozva, ez nem fúziót jelent Magyar Péter pártjával, hanem azt, hogy egymás szövetségese, kiegészítője lehet a két formáció.

Márki-Zay Péter elnök arról beszélt, "negatív figyelemben részesülnek" a hatalom részéről; a választási szervek nem engedik pártlogójuk teljes körű használatát, a kormányzat pedig igyekszik ellehetetleníteni kampányukat.

(FOTÓ)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!