Zarándokvonat indult Csíksomlyóra Budapestről

Belföld, 2023.05.26

Mintegy 400, a csíksomlyói búcsúba tartó zarándokot szállító vonatot búcsúztatott a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára pénteken Budapesten, a Keleti pályaudvaron.

Zarándokvonat indult Csíksomlyóra Budapestről A zarándoklat mindig összehozza és összetartja a közösséget. A külső szemlélő pedig azt láthatja, hogy a magyar közösség számára a keresztény kultúra és a hit olyan megőrizendő eszme, amelyet meg kell óvni a gyermekei számára. Ezt az üzenetet is viszi magával ez a vonat - mondta Fülöp Attila.

Ugyanakkor nem szabad elfeledkeznünk arról, hogy a szomszédunkban háború dúl. Miközben a háború pusztulást, a béke életet hoz. A zarándoklat pedig mindig az életről és a békéről szól. Ezért a vonat mutassa meg a békéhez vezető utat is! - tette hozzá.

Böjte Csaba ferences szerzetes isten áldását kérte a zarándoklat résztvevőire.

Egész életünk zarándoklat a semmiből, azzal a céllal, hogy végül ott ülhessünk isten asztalánál - vélekedett.

Ezért minden zarándokot arra bíztatott, fogalmazza meg célját, azt, hogy mit vár a zarándoklattól.

Ebben segítenek a vonattal utazó papok, akik a szerelvényen kialakított gyóntatófülkében is várják a zarándokokat - mondta Böjte Csaba.

(FOTÓ)
(MTI)

Galériánk

Zarándokvonat indult Csíksomlyóra Budapestről Zarándokvonat indult Csíksomlyóra Budapestről Zarándokvonat indult Csíksomlyóra Budapestről Zarándokvonat indult Csíksomlyóra Budapestről Zarándokvonat indult Csíksomlyóra Budapestről
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!