Újabb spanyolországi szállodával bővült a budapesti székhelyű Indotek Group portfóliója

Bulvár, 2023.10.04

Újabb szállodával bővült, és ezzel hétre nőtt Közép-Európa egyik vezető, budapesti székhelyű ingatlancsoportja, az Indotek Group spanyolországi hotelportfóliója - jelentette be a társaság szerdán.

A Spanyolországban megjelent közlemény szerint a Costa Brava egyik legnépszerűbb üdülőhelyén, Lloret de Marban a 4 csillagos, 368 szobás H Top Royal Beach Hotel sale and lease back (eladás és visszlizing) szerződés formájában került a vállalat tulajdonába.

A hotelt hosszú távú bérleti szerződéssel eladója, a spanyol H Top Hotels & Resorts Group cégcsoport üzemelteti tovább, amely 18 szállodával és mintegy négy évtizedes tapasztalattal rendelkezik a spanyolországi tengerpartokon.

Az Indotek Group a következő két évben 4 millió eurót fordít az ingatlan fejlesztésére, "revitalizálására és újrapozicionálására" - áll a tájékoztatásban.

"Spanyolország járvány utáni gyors fellendülése és a Costa Brava szilárd teljesítménye megerősíti ennek a műveletnek a stratégiai értékét" - értékelte Hornok Krisztián, az Indotek Csoport nemzetközi tranzakciós és vagyonkezelési vezérigazgatója.

A felvásárlás Spanyolország legnagyobb bankja, a Banco Santander 10 millió eurós finanszírozásával jött létre. "Célunk a finanszírozási források diverzifikálása és stabil kapcsolatok kialakítása a fő európai pénzügyi partnerekkel" - hangsúlyozta Nádasdy Bence pénzügyi igazgató.

Az Indotek Group a H Top Hotels & Resorts megszerzésével már több mint 1600 szobás szállodai portfólióval rendelkezik a Földközi-tenger partján.

Federico Hens, a vállalat spanyolországi országos menedzsere kiemelte a csoport elkötelezettségét az ibériai jelenlétének kiterjesztése iránt, példaként említve, hogy csak az elmúlt három hónapban három jelentős felvásárlást hajtott végre, és további befektetési lehetőségeket is fontolgat.

Az Indotek Group Spanyolországban számos szupermarketet és egy retail parkot birtokol, májusban pedig egy barcelonai és egy valenciai bevásárlóközpont tulajdonosa lett.

A vállalat 12 európai országban van jelen kiskereskedelmi, irodai, logisztikai és szállodai ingatlanokkal, a többi között Olaszországban, Görögországban, Horvátországban, Lengyelországban, Romániában és Szerbiában.

A vállalat mintegy 350 ingatlannal rendelkezik, 2,5 millió négyzetmétert meghaladó bruttó bérelhető területtel és 350 millió eurós éves bevétellel, kezelt vagyona meghaladja az 2 milliárd eurót.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!