Vizes vb - A tömegközlekedési eszközök igénybe vételére buzdítják a szurkolókat

Fina - Vizes VB 2017, 2017.07.21

A vizes világbajnokság szervezői azt javasolják a szurkolóknak, hogy a vasárnap kezdődő úszóversenyekre tömegközlekedési eszközökkel utazzanak a Duna Arénához.

Péntek esti közleményükben emlékeztetnek arra, hogy a nagy érdeklődésre számot tartó versenyek helyszínének közvetlen közelében nincs lehetőség parkolásra, a Duna Aréna környezetében ugyanakkor sűrített és a versenyprogramhoz igazított menetrend szerint közlekednek a tömegközlekedési eszközök.

Mint megjegyzik, érdemes akár hajóval is érkezni, a szervezőbizottság ugyanis külön vb-hajójáratot biztosít, amely a déli városrészeket köti össze az úszópalotával. A Művészetek Palotája és a Műegyetem rakpartoktól 9.30 és 22.30 óra között indulnak a járatok. A belváros mentén közlekedő hajók a Vigadó térről indulnak, érintik a Batthyány teret, a Margitszigetet és a Duna Arénát. A hajók a vb-re szóló belépőjegy felmutatásával ingyenesen használhatók. A Vigadótól az első hajó 8 órakor indul és 40 perc alatt éri el a Duna Arénát. A hajók húszpercenként közlekednek. A Duna Arénától az utolsó hajó 23.30-kor indul a belváros felé.

Az autóval érkező látogatóknak azt javasolják, a város több pontján kialakított vb-parkolókat használják, melyeket vb-jegy felmutatásával ingyenesen vehetnek igénybe. A Művészetek Palotájánál 250, a Műegyetem rakparton 150, a Duna Plázánál 700 parkoló biztosított. Ezekről a helyekről ingyenes hajó- illetve buszjáratok szállítják a belépővel rendelkező látogatókat a versenyhelyszínekre.

A kerékpárral érkezőket 480 kerékpártároló segíti a Duna Arénánál. Az egyéb tömegközlekedési eszközt használó szurkolóknak sűrített metró- és villamosforgalom biztosítja a leggyorsabb eljutást a versenyhelyszínre.

"Az úszópalota megközelítése gyalogosan a Moszkva sétányon keresztül lehetséges" - áll szervezők tájékoztatásában.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!