A Bank of America a tőzsdei cégek eddig vártnál nagyobb idei nyereségére számít

Gazdaság, 2018.07.15

Négy százalékkal, 153 dollárról 159 dollárra javította az amerikai S&P 500 indexben szereplő cégek idei részvényarányos nyereségére vonatkozó előrejelzését a Bank of America-Merrill Lynch (BofAML) bankcsoport.

Ez azt jelenti, hogy a részvényarányos nyereség a bank legújabb számításai szerint mintegy 20 százalékkal múlja majd felül a múlt évit.

A BofAML 6 százalékkal feljavította a tőzsdemutatóban szereplő cégek jövő évi nyereségére vonatkozó előrejelzését is, 161 dollárról 170 dollárra változtatta becslését.

A tanulmány összeállítói elsősorban arra alapozzák derűlátásukat, hogy emelkedik a kőolaj ára, ami még jövőre is kitart. Ennek alapján az S&P 500 tőzsdeindexben szereplő olaj- és gázipari cégek részvényarányos nyeresége idén 97 százalékkal, jövőre további 14 százalékkal emelkedhet.

A jelentés szerint a kőolaj hordónkénti ára idén mintegy 25 százalékkal nő, a Brent olajfajtáé hordónként átlagosan 70 dollár, a WTI olajfajtáé pedig 65 dollár lesz.

BofAML előrejelzése szerint más nyersanyagtermelők részvényarányos eredménye idén 35 százalékkal, a pénzügyi ágazat cégeinek a profitja pedig 22 százalékkal nő tavalyhoz képest.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!