A Bervina Kft. hajtástechnikai termékeivel az amerikai kontinensen akar terjeszkedni

Gazdaság, 2024.04.29

A magyar tulajdonú Bervina Kft. saját szabadalom alapján gyártott hajtástechnikai termékeivel újabb piacokat akar szerezni Észak- és Dél-Amerikában egyaránt - közölte a gépipari cég hétfőn az MTI-vel.

A vállalkozás tervei szerint az amerikai terjeszkedéssel az idén 10-30 százalék közti árbevétel-növekedést tudnak majd elérni.

A cég az élelmiszeriparban, a csomagolóiparban és a gépkocsigyártásban is jelen van hajtástechnikai termékeivel, fogazott hajtószíjat például Kelet-Közép-Európában egyedüliként a Bervina Kft. gyárt. Ilyen speciális fogazott hajtószíjat alkalmaznak egyebek között a csomagológépeknél, amelyek az élelmiszereket csomagolják zacskókba.

A társaság kifejlesztett egy olyan fogazott hajtószíjat is, amelynek hőállósága eléri a 200 Celsius fokot. Erre a szilikonból készült, hőálló eszközre az autók szélvédőjének gyártásánál van szükség.

A Bervina Kft. értékesítésének 98 százaléka export, a zöld energiával előállított, saját fejlesztésű hajtástechnikai termékeivel öt kontinens 65 országában van jelen. Ezek között szerepel az Amerikai Egyesült Államok, Brazília, Argentína, Peru, Venezuela, Chile és Uruguay, valamint Mexikó.

A Bervina Kft. termékei műszeripari jellegűek, kis méretűek és speciálisak - jegyezték meg a közleményben, hozzáfűzve: a cég mindössze 20 embert foglalkoztat, mindez pedig nem teszi lehetővé a tömeges termelést.

A további amerikai terjeszkedés elősegítése érdekében a Bervina Kft. júniusban részt vesz Brazíliában, Sao Paolóban a világ egyik legnagyobb, évente megrendezett élelmiszer feldolgozóipari kiállításán, a Fispal Food Service elnevezésű eseményen. Szeptemberben pedig a magyar vállalkozás képviselteti magát az arizonai Tucsonban a fogasszíjgyártók és -forgalmazók szövetségének, a NIBA-nak a kiállításán. Több ezer látogató várható mindkét helyszínen, ahol a Bervina Kft. termékei számára forgalmazót és végfelhasználót is keres.

Az 1982 óta működő Bervina Kft. működése példa arra, hogy magyar tulajdonú független kkv is tud világmárkát teremteni, sikeresen exportálni, és olyan terméket előállítani, amely bárhol a világon eladható - emelte ki közleményében a cég.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a Bervina Hajtástechnikai Kft. nettó árbevétele 2023-ban 335,64 millió forintot tett ki, egy évvel korábban pedig 362,17 millió forint volt. A cég tavaly 57,21 millió forint nyereséggel zárt, 2022-ben 38,58 millió forint volt az adózott eredménye.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!