A Continest öt év alatt a legnagyobb magyarországi konténergyártó vállalat lett

Gazdaság, 2024.03.07

Öt év alatt a legnagyobb magyarországi konténergyártó vállalattá vált a magyar tulajdonban lévő Continest Technologies Zrt. - közölte a székesfehérvári társaság csütörtökön.

Az MTI érdeklődésére ismertették: a társaság összecsukható konténereket és egyedi konténeralapú infrastruktúra egységeket fejlesztő és gyárt. Termékeik több piaci szegmensben is megtalálhatók, leginkább a hazai és nemzetközi rendezvényipar (fesztiválok, sportrendezvények), a humanitárius helyzetek és a védelmi ipar számára biztosított infrastruktúra igények során hasznosítják őket. Piacaik alapvetően stabilak és megbízhatóak, ám a hitelkamat szintek és az infláció jelenleg nehezíti az értékesítést - jelezte a társaság.

Több mint 10 ezer négyzetméteres, korszerű gépparkkal felszerelt üzemük éves gyártási kapacitása kétezer konténer.

A cég az idén nem tervez jelentősebb beruházást, a gyártási folyamatok és a konténer alapú infrastruktúra termékek fejlesztése azonban továbbra is fókuszban van, hiszen a folyamatos termékfejlesztés biztosítja részben a piaci előnyt, részben a növekedést. Terveik között szerepel, hogy folytatják a Konténerkonyha piacra vitelét és továbbfejlesztését, valamint a rendezvényipar számára egy magas presztízsű moduláris építményrendszert kívánnak kifejleszteni.

A Continest már több mint 40 országban szabadalmaztatta technológiáját. Konténereik összecsukhatóságuknak köszönhetően 80 százalékkal olcsóbban szállíthatók a merev vázas megoldásokhoz képest.

A nyilvános cégadatok szerint a Continest Technologies Zrt. 2021-ben 1,836 milliárd forintos nettó árbevétel mellett 33 milliós nyereséget ért el, míg 2022-ben 3,653 milliárdos nettó árbevétel mellett 168 millió forintos nyereséget realizált. A cég 2019. évi alapítása óta jellemzően az éves árbevétel több mint 80 százaléka származik exportból, főbb piaca az Egyesült Királyság, Skandinávia és Észak-Amerika. A társaság jelenleg 71 munkavállalót foglalkoztat.

A közleményben kitértek arra, hogy a Financial Times brit gazdasági napilap és a német Statista kutatócég évente megjelenő, Európa leglátványosabban fejlődő vállalatainak TOP 1000-es listáján a Continest Technologies Zrt. az abszolút élmezőnyben, a 18. helyen szerepel. Az FT 1000 rangsor az idén a 2019. és 2022. közötti időszakban elért legmagasabb éves átlagos növekedési ráta (CAGR) sorrendjében listázta az európai cégeket: a rangsorba kerüléshez minimum 36,3 százalékos átlagos növekedési rátára volt szükség, a magyar konténergyártó cég 282,4 százalékos eredményt produkált a vizsgált időszakban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!